Időállapot: közlönyállapot (1999.X.30.)

1999. évi XCI. törvény - a Szlovén Köztársaságnak a Közép-Európai Szabadkereskedelmi Megállapodáshoz (CEFTA) történő csatlakozásáról szóló Megállapodás kihirdetéséről 29/30. oldal

722090

722210

722220

722230

722300

722810

722820

722830

722840

722850

722860

722910

722920

722990

870321

870322

870323

870324

870331

870332

870333

870390

11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYV

(lásd a hivatkozást a 12. Cikkben)

A mezőgazdasági engedmények cseréje egyrészt a Cseh Köztársaság és a Szlovák Köztársaság, másrészt a Szlovén Köztársaság között

1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes (szerződéses vámtétel) elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.

2. A Cseh Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A1” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-én 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.

3. A Szlovák Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A2” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.

4. A Cseh Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B1” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:

- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,

- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,

- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.

5. A Szlovák Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B2” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:

- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,

- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,

- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.

6. A Szlovén Köztársaságból származó sör (HS szám 2203) Cseh Köztársaságban („A1” Melléklet) vagy Szlovák Köztársaságban („A2” Melléklet) alkalmazott import vámtételét 1996. január 1-jén 15%-ra csökkentik.

7. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „C1” Mellékletében felsorolt és a Cseh Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.

8. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „C2” Mellékletében felsorolt és a Szlovák Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.

9. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „D1” Mellékletében felsorolt és a Cseh Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:

- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,

- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,

- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.

10. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „D2” Mellékletében felsorolt és a Szlovák Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:

- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,

- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,

- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.

11. A Cseh Köztársaságból vagy a Szlovák Köztársaságból származó sör (HS szám 2203) a Szlovén Köztársaságban („C1” és „C2” Mellékletek) alkalmazott import vámtételét az e Mellékletben megállapított kvótákon belül 1996. január 1-jén 12%-ra csökkentik.

12. A jelen Jegyzőkönyv Mellékleteiben felsorolt, engedélyezés hatálya alá tartozó termékek esetében az engedélyeket automatikusan kiadják az itt meghatározott mennyiségek mértékéig.

„A1” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0210 0210 Élelmezési célra alkalmas más, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből 50 t
0210 11 11 24 50
0210 11 19 25 50
0210 11 31 24 50
0210 11 39-től
19 90-ig 25 50
0210 20 30 50
0210 90 24 50
03 03 Halak, héjas, puhatestű és más gerinctelen víziállatok (0301 93 vt. számú élő ponty kivételével)
0301 91 7 50
0301 99 3 50
0302 11 00 1,3 50
0302 12 00-tól
19 00-ig 0,9 50
0302 21-től
65-ig 0,5 50
0302 66 00 1,3 50
0302 69-től
70-ig 0,9 50
0303 10 00 0,5 50
0303 21 1,3 50
0303 22 00-tól
29 00-ig 0,9 50
0303 31-től
75-ig 0,5 50
0303 76 00 1,3 50
0303 77 00-tól
78-ig 0,5 50
0303 79-től
80 00-ig 0,9 50
0304 0,5 50
0305 10 00 8 50
0305 20 00 0,3 50
0305 41 00 0,5 50
0305 42 00 1 50
0305 49 0,5 50
0305 51 1 50
0305 59-től
69-ig 0,5 50
0808 0808 10 5, 8 Friss alma, egyéb, I. 1.-VII. 31-ig 1000 t
0808 10 51-től
59-ig 12 50
0808 10 81-től
89-ig 3 50
0808 20 Körte és birs, friss 500 t
0808 20 10-től
31-ig 5 50
0808 20 33 3 50
0808 20 35-től
39-ig 10 50
0808 20 90 2 50
0809 0809 20 Cseresznye, friss
0809 20 20-tól
40-ig 10 50
0809 20 60-tól
80-ig 5 50
0810 0810 20 40 Egyéb gyümölcs, friss 2 50
1601 1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek 20 50 200 t
1602 1602 Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér 250 t
1602 10 00-tól
49-ig 20 50
1602 50 30 50
1602 90 10 20 50
1602 90 31 5 50
1602 90 51 20 50
1602 90 61-től
69-ig 30 50
1602 90 71-től
79-ig 20 50
1602 90 99 10 50
2001, 4 2001, 4 Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényrész elkészítve vagy tartósítva 80 t
2001 10 00 22 50
2001 20 00 20 50
2001 90 20-tól
30-ig 13 50
2001 90 50 5 50
2001 90 65-től
95-ig 13 50
2004 10-től
90 91-ig 22 50
2004 90 95-től
99-ig 11 50
2008 2008 Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is 100 t
2008 20-tól
30-ig 8 50
2008 40 5 50
2008 50-től
80-ig 10 50
2008 91 00 20 50
2008 92 10 50
2008 99 11-től
19-ig 20 50
2008 99 21-től
23-ig 5 50
2008 99 25 20 50
2008 99 27 10 50
2008 99 32 20 50
2008 99 34-től
39-ig 10 50
2008 99 41 20 50
2008 99 43 5 50
2008 99 45 10 50
2008 99 46 20 50
2008 99 48 10 50
2008 99 51 20 50
2008 99 53 5 50
2008 99 55 10 50
2008 99 61 20 50
2008 99 69-től
85-ig 10 50
2008 99 91 20 50
2008 99 99 10 50
2204 2204 Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust a 2009 vtsz alá tartozó kivételével 25 50 1000 hl
2208 2208 Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal; szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához 500 hl
2208 10-től
20-ig 25 50
2208 30 10 50
2208 40-től
50-ig 15 50
2208 90 56 50
2309 2309 90 Állatok etetésére szolgáló készítmény, egyéb 4,8 50
2402 2402 Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) 100 t
2402 10 00 52 50
2402 20 00-tól 65 50
90 00-ig
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső
vámtétel
%

Kvóta
2203 2203 Malátából készült sör 24 15

„A2” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0210 0210 Élelmezési célra alkalmas más, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből 50 t
0210 11 11 24 50
0210 11 19 25 50
0210 11 31 24 50
0210 11 39-től
19 90-ig 25 50
0210 20 30 50
0210 90 24 50
03 03 Halak, héjas, puhatestű és más gerinctelen víziállatok (0301 93 vt. számú élő ponty kivételével)
0301 91 7 50
0301 99 3 50
0302 11 00 1,3 50
0302 12 00-tól
19 00-ig 0,9 50
0302 21-től
65-ig 0,5 50
0302 66 00 1,3 50
0302 69-től
70-ig 0,9 50
0303 10 00 0,5 50
0303 21 1,3 50
0303 22 00-tól
29 00-ig 0,9 50
0303 31-től
75-ig 0,5 50
0303 76 00 1,3 50
0303 77 00-tól
78-ig 0,5 50
0303 79-től
80 00-ig 0,9 50
0304 0,5 50
0305 10 00 8 50
0305 20 00 0,3 50
0305 41 00 0,5 50
0305 42 00 1 50
0305 49 0,5 50
0305 51 1 50
0305 59-től
69-ig 0,5 50
0808 0808 10 5, 8 Friss alma, egyéb, I. 1.-VII. 31-ig
0808 10 51-től 1000 t
59-ig 12 50
0808 10 81-től
89-ig 3 50
0808 20 Körte és birs, friss 500 t
0808 20 10-től
31-ig 5 50
0808 20 33 3 50
0808 20 35-től
39-ig 10 50
0808 20 90 2 50
0809 0809 20 Cseresznye, friss
0809 20 20-tól
40-ig 10 50
0809 20 60-tól
80-ig 5 50
0810 0810 20, 40 Egyéb gyümölcs, friss 2 50
1601 1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek 20 50 200 t
1602 1602 Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér 250 t
1602 10 00-tól
49-ig 20 50
1602 50 30 50
1602 90 10 20 50
1602 90 31 5 50
1602 90 51 20 50
1602 90 61-t[l
69-ig 30 50
1602 90 71-től
79-ig 20 50
1602 90 99 10 50
2001, 4 2001, 4 Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényrész elkészítve vagy tartósítva 80 t
2001 10 00 22 50
2001 20 00 20 50
2001 90 20-tól
30-ig 13 50
2001 90 50 5 50
2001 90 65-től
95-ig 13 50
2004 10-től
90 91-ig 22 50
2004 90 95-től
99-ig 11 50
2008 2008 Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is 100 t
2008 20-tól
30-ig 8 50
2008 40 5 50
2008 50-től
80-ig 10 50
2008 91 00 20 50
2008 92 10 50
2008 99 11-től
19-ig 20 50
2008 99 21-től
23-ig 5 50
2008 99 25 20 50
2008 99 27 10 50
2008 99 32 20 50
2008 99 34-től
39-ig 10 50
2008 99 41 20 50
2008 99 43 5 50
2008 99 45 10 50
2008 99 46 20 50
2008 99 48 10 50
2008 99 51 20 50
2008 99 53 5 50
2008 99 55 10 50
2008 99 61 20 50
2008 99 69-től
85-ig 10 50
2008 99 91 20 50
2008 99 99 10 50
2204 2204 Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust a 2009. vtsz alá tartozó kivételével 25 50 1000 hl
2208 2208 Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal: szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához 500 hl
2208 10-től
20-ig 25 50
2208 30 10 50
2208 40-től
50-ig 15 50
2208 90 56 50
2309 2309 90 Állatok etetésére szolgáló készítmény, egyéb 4,8 50
2402 2402 Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) 100 t
2402 10 00 52 50
2402 20 00-tól 65 50
90 00-ig
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső
vámtétel
%

Kvóta
2203 2203 Malátából készült sör 24 15

„B1” MELLÉKLET 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0105 0105 Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk 12 50
0206 0206 Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamár-öszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke, frissen, hűtve vagy fagyasztva
0206 10 10 5 50
0206 10 91 7 50
0206 10 95-től
22 10-ig 5 50
0206 22 90 7 50
0206 29 10-től
30 10-ig 5 50
0206 30 21 7 50
0206 30 31-től
41 10-ig 5 50
0206 41 91-től
99-ig 7 50
0206 49-től
90-ig 5 50
0406 0406 Sajt és túró 150 t
0406 10-től
99 88-ig 10 50
0406 90 93-től
99-ig 5,8 50
0709 0709 Más zöldség frissen vagy hűtve (a 070960 vtsz. kivételével)
0709 10 00 3 50
0709 20 00 8 50
0709 30 00 3 50
0709 40 00 2,5 50
0709 51 10 10 50
0709 70 00-tól
90 10-ig 14 50
0709 90 60 10 50
0709 90 90 8 50
0809 0809 40 Szilva és kökény
0809 40 11 10 50
0809 40 19 3 50
0809 40 90 4 50
0812 0812 Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve
0812 10 00-tól
90 10-ig 5 50
0812 90 40 2 50
0812 90 50-től
90 90-ig 5 50
2007 2007 99 20, 39, Dzsem, gyümölcskocsonya, gyümölcsíz,
51, 58 gyümölcs- és diópüré, gyümölcs- és diókrém; mindezek főzve, hozzáadott cukorral vagy más édesítőanyaggal is
2007 99 20 25 50
2007 99 39 5 50
2007 99 51 25 50
2007 99 58 25 50
2009 2009 80, 90 Gyümölcslé és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is
2009 80 11-től
19-ig 3,8 50
2009 80 34-től
82-ig 3,8 50
2009 80 85-től
93-ig 3,8 50
2009 80 96-tól
98-ig 3,8 50
2009 90 11-től
19-ig 20 50
2009 90 21-től
29-ig 5 50
2009 90 31-től
39-ig 20 50
2009 90 51-től
59-ig 5 50
2009 90 91-től
99-ig 5 50

„B2” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0105 0105 Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk 12 50
0206 0206 Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamár-öszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke, frissen, hűtve vagy fagyasztva
0206 10 10 5 50
0206 10 91 7 50
0206 10 95-től
22 10-ig 5 50
0206 22 90 7 50
0206 29 10-től
30 10-ig 5 50
0206 30 21 7 50
020630 31-től
41 10-ig 5 50
0206 41 91-től
99-ig 7 50
0206 49-től
90-ig 5 50
0406 0406 SAjt és túró 150 t
0406 10-től
90 88-ig 10 50
040690 93-tól
99-ig 5,8 50
0709 0709 Más zöldség frissen vagy hűtve (a 070960 vtsz. kivételével)
0709 10 00 3 50
0709 20 00 8 50
0709 30 00 3 50
0709 40 00 2,5 50
0709 51 10 10 50
0709 70 00-tól
90 10-ig 14 50
0709 90 60 10 50
0709 90 90 8 50
0809 0809 40 Szilva és kökény
0809 40 11 10 50
0809 40 19 3 50
0809 40 90 4 50
0812 0812 Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve
0812 10 00-tól
90 10-ig 5 50
0812 90 40 2 50
0812 90 50-től
90 90-ig 5 50
2007 2007 99 20, 39 51, 58 Dzsem, gyümölcskocsonya, gyümölcsíz, gyümölcs- és diópüré, gyümölcs- és diókrém mindezek főzve, hozzáadott cukorral vagy más édesítőanyaggal is
2007 90 20 25 50
2007 99 39 5 50
2007 99 51 25 50
2007 99 58 25 50
2009 2009 80, 90 Gyümölcslé és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is
2009 80 11-től
19-ig 3,8 50
2009 80 34-től
82-ig 3,8 50
2009 80 85-től
93-ig 3,8 50
2009 80 96-tól
98-ig 3,8 50
2009 90 11-től
19-ig 20 50
2009 90 21-től
29-ig 5 50
2009 90 31-től
39-ig 20 50
2009 90 51-től
59-ig 5 50
2009 90 91-től
99-ig 5 50

„C1” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0102 0102 9 Élő szarvasmarha, egyéb 1000 t
0102 90 1-től
3-ig 10 50
0102 90 4-től
9-ig 12 50
0103 0103 9 Élő sertés, egyéb 500 t
0103 91 1 5 50
0103 91 2 12 50
0103 91 3-tól
9-ig 10 50
0103 92 1 5 50
0103 92 2 12 50
0103 92 3-tól
9-ig 10 50
0104 0104 Élő juh és kecske 50 t
0104 10 1 5 50
0104 10 2-től
20 9-ig 10 50
0201, 2 0201, 2 Szarvasmarhafélék húsa frissen, hűtve vagy fagyasztva 50 t
0201 10-től
20 1-ig 12 50
0201 20 21-től
29-ig 12 50
0201 20 31-től
30 1-ig 12 50
0201 30 21-től
29-ig 12 50
0201 30 31-től
9-ig 12 50
0202 10-től
20 1-ig 12 50
0202 20 21-től
29-ig 12 50
0202 20 31-től
30 1-ig 12 50
0202 30 21-től
29-ig 12 50
0202 30 31-től
9-ig 12 50
0203 0203 Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva 15 50 500 t
0210 0210 Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből 50 t
0210 11-től
20-ig 15 50
0210 90 12 50
0701 0701 9 Burgonya frissen, hűtve, egyéb 10 50 250 t
0710 0710 Zöldség (nyersen, gőzölve, vagy vízben forrázva is) fagyasztva 500 t
0710 10-től
30-ig 10 50
0710 40 11 50
0710 80-tól
90-ig 10 50
0712, 3 0712, 3 Szárított zöldség 100 t
0712 10-től
20-ig 10 50