722090
722210
722220
722230
722300
722810
722820
722830
722840
722850
722860
722910
722920
722990
870321
870322
870323
870324
870331
870332
870333
870390
(lásd a hivatkozást a 12. Cikkben)
1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes (szerződéses vámtétel) elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.
2. A Cseh Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A1” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-én 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.
3. A Szlovák Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A2” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.
4. A Cseh Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B1” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:
- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,
- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,
- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.
5. A Szlovák Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B2” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:
- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,
- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,
- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.
6. A Szlovén Köztársaságból származó sör (HS szám 2203) Cseh Köztársaságban („A1” Melléklet) vagy Szlovák Köztársaságban („A2” Melléklet) alkalmazott import vámtételét 1996. január 1-jén 15%-ra csökkentik.
7. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „C1” Mellékletében felsorolt és a Cseh Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.
8. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „C2” Mellékletében felsorolt és a Szlovák Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvótákon belül.
9. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „D1” Mellékletében felsorolt és a Cseh Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:
- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,
- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,
- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.
10. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „D2” Mellékletében felsorolt és a Szlovák Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan az e Mellékletben megállapított kvótákon belül a következő menetrend szerint csökkentik:
- 1996. január 1-jén - az alapvám 70%-ára,
- 1997. január 1-jén - az alapvám 60%-ára,
- 1998. január 1-jén - az alapvám 50%-ára.
11. A Cseh Köztársaságból vagy a Szlovák Köztársaságból származó sör (HS szám 2203) a Szlovén Köztársaságban („C1” és „C2” Mellékletek) alkalmazott import vámtételét az e Mellékletben megállapított kvótákon belül 1996. január 1-jén 12%-ra csökkentik.
12. A jelen Jegyzőkönyv Mellékleteiben felsorolt, engedélyezés hatálya alá tartozó termékek esetében az engedélyeket automatikusan kiadják az itt meghatározott mennyiségek mértékéig.
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0210 | 0210 | Élelmezési célra alkalmas más, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből | 50 t | ||||
0210 11 11 | 24 | 50 | |||||
0210 11 19 | 25 | 50 | |||||
0210 11 31 | 24 | 50 | |||||
0210 11 39-től | |||||||
19 90-ig | 25 | 50 | |||||
0210 20 | 30 | 50 | |||||
0210 90 | 24 | 50 | |||||
03 | 03 | Halak, héjas, puhatestű és más gerinctelen víziállatok (0301 93 vt. számú élő ponty kivételével) | |||||
0301 91 | 7 | 50 | |||||
0301 99 | 3 | 50 | |||||
0302 11 00 | 1,3 | 50 | |||||
0302 12 00-tól | |||||||
19 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0302 21-től | |||||||
65-ig | 0,5 | 50 | |||||
0302 66 00 | 1,3 | 50 | |||||
0302 69-től | |||||||
70-ig | 0,9 | 50 | |||||
0303 10 00 | 0,5 | 50 | |||||
0303 21 | 1,3 | 50 | |||||
0303 22 00-tól | |||||||
29 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0303 31-től | |||||||
75-ig | 0,5 | 50 | |||||
0303 76 00 | 1,3 | 50 | |||||
0303 77 00-tól | |||||||
78-ig | 0,5 | 50 | |||||
0303 79-től | |||||||
80 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0304 | 0,5 | 50 | |||||
0305 10 00 | 8 | 50 | |||||
0305 20 00 | 0,3 | 50 | |||||
0305 41 00 | 0,5 | 50 | |||||
0305 42 00 | 1 | 50 | |||||
0305 49 | 0,5 | 50 | |||||
0305 51 | 1 | 50 | |||||
0305 59-től | |||||||
69-ig | 0,5 | 50 | |||||
0808 | 0808 10 5, 8 | Friss alma, egyéb, I. 1.-VII. 31-ig | 1000 t | ||||
0808 10 51-től | |||||||
59-ig | 12 | 50 | |||||
0808 10 81-től | |||||||
89-ig | 3 | 50 | |||||
0808 20 | Körte és birs, friss | 500 t | |||||
0808 20 10-től | |||||||
31-ig | 5 | 50 | |||||
0808 20 33 | 3 | 50 | |||||
0808 20 35-től | |||||||
39-ig | 10 | 50 | |||||
0808 20 90 | 2 | 50 | |||||
0809 | 0809 20 | Cseresznye, friss | |||||
0809 20 20-tól | |||||||
40-ig | 10 | 50 | |||||
0809 20 60-tól | |||||||
80-ig | 5 | 50 | |||||
0810 | 0810 20 40 | Egyéb gyümölcs, friss | 2 | 50 | |||
1601 | 1601 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek | 20 | 50 | 200 t | ||
1602 | 1602 | Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér | 250 t | ||||
1602 10 00-tól | |||||||
49-ig | 20 | 50 | |||||
1602 50 | 30 | 50 | |||||
1602 90 10 | 20 | 50 | |||||
1602 90 31 | 5 | 50 | |||||
1602 90 51 | 20 | 50 | |||||
1602 90 61-től | |||||||
69-ig | 30 | 50 | |||||
1602 90 71-től | |||||||
79-ig | 20 | 50 | |||||
1602 90 99 | 10 | 50 | |||||
2001, 4 | 2001, 4 | Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényrész elkészítve vagy tartósítva | 80 t | ||||
2001 10 00 | 22 | 50 | |||||
2001 20 00 | 20 | 50 | |||||
2001 90 20-tól | |||||||
30-ig | 13 | 50 | |||||
2001 90 50 | 5 | 50 | |||||
2001 90 65-től | |||||||
95-ig | 13 | 50 | |||||
2004 10-től | |||||||
90 91-ig | 22 | 50 | |||||
2004 90 95-től | |||||||
99-ig | 11 | 50 | |||||
2008 | 2008 | Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is | 100 t | ||||
2008 20-tól | |||||||
30-ig | 8 | 50 | |||||
2008 40 | 5 | 50 | |||||
2008 50-től | |||||||
80-ig | 10 | 50 | |||||
2008 91 00 | 20 | 50 | |||||
2008 92 | 10 | 50 | |||||
2008 99 11-től | |||||||
19-ig | 20 | 50 | |||||
2008 99 21-től | |||||||
23-ig | 5 | 50 | |||||
2008 99 25 | 20 | 50 | |||||
2008 99 27 | 10 | 50 | |||||
2008 99 32 | 20 | 50 | |||||
2008 99 34-től | |||||||
39-ig | 10 | 50 | |||||
2008 99 41 | 20 | 50 | |||||
2008 99 43 | 5 | 50 | |||||
2008 99 45 | 10 | 50 | |||||
2008 99 46 | 20 | 50 | |||||
2008 99 48 | 10 | 50 | |||||
2008 99 51 | 20 | 50 | |||||
2008 99 53 | 5 | 50 | |||||
2008 99 55 | 10 | 50 | |||||
2008 99 61 | 20 | 50 | |||||
2008 99 69-től | |||||||
85-ig | 10 | 50 | |||||
2008 99 91 | 20 | 50 | |||||
2008 99 99 | 10 | 50 | |||||
2204 | 2204 | Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust a 2009 vtsz alá tartozó kivételével | 25 | 50 | 1000 hl | ||
2208 | 2208 | Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal; szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához | 500 hl | ||||
2208 10-től | |||||||
20-ig | 25 | 50 | |||||
2208 30 | 10 | 50 | |||||
2208 40-től | |||||||
50-ig | 15 | 50 | |||||
2208 90 | 56 | 50 | |||||
2309 | 2309 90 | Állatok etetésére szolgáló készítmény, egyéb | 4,8 | 50 | |||
2402 | 2402 | Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) | 100 t | ||||
2402 10 00 | 52 | 50 | |||||
2402 20 00-tól | 65 | 50 | |||||
90 00-ig | |||||||
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vámtétel % | Kvóta | ||
2203 | 2203 | Malátából készült sör | 24 | 15 |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0210 | 0210 | Élelmezési célra alkalmas más, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből | 50 t | ||||
0210 11 11 | 24 | 50 | |||||
0210 11 19 | 25 | 50 | |||||
0210 11 31 | 24 | 50 | |||||
0210 11 39-től | |||||||
19 90-ig | 25 | 50 | |||||
0210 20 | 30 | 50 | |||||
0210 90 | 24 | 50 | |||||
03 | 03 | Halak, héjas, puhatestű és más gerinctelen víziállatok (0301 93 vt. számú élő ponty kivételével) | |||||
0301 91 | 7 | 50 | |||||
0301 99 | 3 | 50 | |||||
0302 11 00 | 1,3 | 50 | |||||
0302 12 00-tól | |||||||
19 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0302 21-től | |||||||
65-ig | 0,5 | 50 | |||||
0302 66 00 | 1,3 | 50 | |||||
0302 69-től | |||||||
70-ig | 0,9 | 50 | |||||
0303 10 00 | 0,5 | 50 | |||||
0303 21 | 1,3 | 50 | |||||
0303 22 00-tól | |||||||
29 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0303 31-től | |||||||
75-ig | 0,5 | 50 | |||||
0303 76 00 | 1,3 | 50 | |||||
0303 77 00-tól | |||||||
78-ig | 0,5 | 50 | |||||
0303 79-től | |||||||
80 00-ig | 0,9 | 50 | |||||
0304 | 0,5 | 50 | |||||
0305 10 00 | 8 | 50 | |||||
0305 20 00 | 0,3 | 50 | |||||
0305 41 00 | 0,5 | 50 | |||||
0305 42 00 | 1 | 50 | |||||
0305 49 | 0,5 | 50 | |||||
0305 51 | 1 | 50 | |||||
0305 59-től | |||||||
69-ig | 0,5 | 50 | |||||
0808 | 0808 10 5, 8 | Friss alma, egyéb, I. 1.-VII. 31-ig | |||||
0808 10 51-től | 1000 t | ||||||
59-ig | 12 | 50 | |||||
0808 10 81-től | |||||||
89-ig | 3 | 50 | |||||
0808 20 | Körte és birs, friss | 500 t | |||||
0808 20 10-től | |||||||
31-ig | 5 | 50 | |||||
0808 20 33 | 3 | 50 | |||||
0808 20 35-től | |||||||
39-ig | 10 | 50 | |||||
0808 20 90 | 2 | 50 | |||||
0809 | 0809 20 | Cseresznye, friss | |||||
0809 20 20-tól | |||||||
40-ig | 10 | 50 | |||||
0809 20 60-tól | |||||||
80-ig | 5 | 50 | |||||
0810 | 0810 20, 40 | Egyéb gyümölcs, friss | 2 | 50 | |||
1601 | 1601 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek | 20 | 50 | 200 t | ||
1602 | 1602 | Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér | 250 t | ||||
1602 10 00-tól | |||||||
49-ig | 20 | 50 | |||||
1602 50 | 30 | 50 | |||||
1602 90 10 | 20 | 50 | |||||
1602 90 31 | 5 | 50 | |||||
1602 90 51 | 20 | 50 | |||||
1602 90 61-t[l | |||||||
69-ig | 30 | 50 | |||||
1602 90 71-től | |||||||
79-ig | 20 | 50 | |||||
1602 90 99 | 10 | 50 | |||||
2001, 4 | 2001, 4 | Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényrész elkészítve vagy tartósítva | 80 t | ||||
2001 10 00 | 22 | 50 | |||||
2001 20 00 | 20 | 50 | |||||
2001 90 20-tól | |||||||
30-ig | 13 | 50 | |||||
2001 90 50 | 5 | 50 | |||||
2001 90 65-től | |||||||
95-ig | 13 | 50 | |||||
2004 10-től | |||||||
90 91-ig | 22 | 50 | |||||
2004 90 95-től | |||||||
99-ig | 11 | 50 | |||||
2008 | 2008 | Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is | 100 t | ||||
2008 20-tól | |||||||
30-ig | 8 | 50 | |||||
2008 40 | 5 | 50 | |||||
2008 50-től | |||||||
80-ig | 10 | 50 | |||||
2008 91 00 | 20 | 50 | |||||
2008 92 | 10 | 50 | |||||
2008 99 11-től | |||||||
19-ig | 20 | 50 | |||||
2008 99 21-től | |||||||
23-ig | 5 | 50 | |||||
2008 99 25 | 20 | 50 | |||||
2008 99 27 | 10 | 50 | |||||
2008 99 32 | 20 | 50 | |||||
2008 99 34-től | |||||||
39-ig | 10 | 50 | |||||
2008 99 41 | 20 | 50 | |||||
2008 99 43 | 5 | 50 | |||||
2008 99 45 | 10 | 50 | |||||
2008 99 46 | 20 | 50 | |||||
2008 99 48 | 10 | 50 | |||||
2008 99 51 | 20 | 50 | |||||
2008 99 53 | 5 | 50 | |||||
2008 99 55 | 10 | 50 | |||||
2008 99 61 | 20 | 50 | |||||
2008 99 69-től | |||||||
85-ig | 10 | 50 | |||||
2008 99 91 | 20 | 50 | |||||
2008 99 99 | 10 | 50 | |||||
2204 | 2204 | Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust a 2009. vtsz alá tartozó kivételével | 25 | 50 | 1000 hl | ||
2208 | 2208 | Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal: szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához | 500 hl | ||||
2208 10-től | |||||||
20-ig | 25 | 50 | |||||
2208 30 | 10 | 50 | |||||
2208 40-től | |||||||
50-ig | 15 | 50 | |||||
2208 90 | 56 | 50 | |||||
2309 | 2309 90 | Állatok etetésére szolgáló készítmény, egyéb | 4,8 | 50 | |||
2402 | 2402 | Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) | 100 t | ||||
2402 10 00 | 52 | 50 | |||||
2402 20 00-tól | 65 | 50 | |||||
90 00-ig | |||||||
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vámtétel % | Kvóta | ||
2203 | 2203 | Malátából készült sör | 24 | 15 |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0105 | 0105 | Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk | 12 | 50 | |||
0206 | 0206 | Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamár-öszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke, frissen, hűtve vagy fagyasztva | |||||
0206 10 10 | 5 | 50 | |||||
0206 10 91 | 7 | 50 | |||||
0206 10 95-től | |||||||
22 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 22 90 | 7 | 50 | |||||
0206 29 10-től | |||||||
30 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 30 21 | 7 | 50 | |||||
0206 30 31-től | |||||||
41 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 41 91-től | |||||||
99-ig | 7 | 50 | |||||
0206 49-től | |||||||
90-ig | 5 | 50 | |||||
0406 | 0406 | Sajt és túró | 150 t | ||||
0406 10-től | |||||||
99 88-ig | 10 | 50 | |||||
0406 90 93-től | |||||||
99-ig | 5,8 | 50 | |||||
0709 | 0709 | Más zöldség frissen vagy hűtve (a 070960 vtsz. kivételével) | |||||
0709 10 00 | 3 | 50 | |||||
0709 20 00 | 8 | 50 | |||||
0709 30 00 | 3 | 50 | |||||
0709 40 00 | 2,5 | 50 | |||||
0709 51 10 | 10 | 50 | |||||
0709 70 00-tól | |||||||
90 10-ig | 14 | 50 | |||||
0709 90 60 | 10 | 50 | |||||
0709 90 90 | 8 | 50 | |||||
0809 | 0809 40 | Szilva és kökény | |||||
0809 40 11 | 10 | 50 | |||||
0809 40 19 | 3 | 50 | |||||
0809 40 90 | 4 | 50 | |||||
0812 | 0812 | Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve | |||||
0812 10 00-tól | |||||||
90 10-ig | 5 | 50 | |||||
0812 90 40 | 2 | 50 | |||||
0812 90 50-től | |||||||
90 90-ig | 5 | 50 | |||||
2007 | 2007 99 20, 39, | Dzsem, gyümölcskocsonya, gyümölcsíz, | |||||
51, 58 | gyümölcs- és diópüré, gyümölcs- és diókrém; mindezek főzve, hozzáadott cukorral vagy más édesítőanyaggal is | ||||||
2007 99 20 | 25 | 50 | |||||
2007 99 39 | 5 | 50 | |||||
2007 99 51 | 25 | 50 | |||||
2007 99 58 | 25 | 50 | |||||
2009 | 2009 80, 90 | Gyümölcslé és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is | |||||
2009 80 11-től | |||||||
19-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 34-től | |||||||
82-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 85-től | |||||||
93-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 96-tól | |||||||
98-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 90 11-től | |||||||
19-ig | 20 | 50 | |||||
2009 90 21-től | |||||||
29-ig | 5 | 50 | |||||
2009 90 31-től | |||||||
39-ig | 20 | 50 | |||||
2009 90 51-től | |||||||
59-ig | 5 | 50 | |||||
2009 90 91-től | |||||||
99-ig | 5 | 50 |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0105 | 0105 | Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk | 12 | 50 | |||
0206 | 0206 | Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamár-öszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke, frissen, hűtve vagy fagyasztva | |||||
0206 10 10 | 5 | 50 | |||||
0206 10 91 | 7 | 50 | |||||
0206 10 95-től | |||||||
22 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 22 90 | 7 | 50 | |||||
0206 29 10-től | |||||||
30 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 30 21 | 7 | 50 | |||||
020630 31-től | |||||||
41 10-ig | 5 | 50 | |||||
0206 41 91-től | |||||||
99-ig | 7 | 50 | |||||
0206 49-től | |||||||
90-ig | 5 | 50 | |||||
0406 | 0406 | SAjt és túró | 150 t | ||||
0406 10-től | |||||||
90 88-ig | 10 | 50 | |||||
040690 93-tól | |||||||
99-ig | 5,8 | 50 | |||||
0709 | 0709 | Más zöldség frissen vagy hűtve (a 070960 vtsz. kivételével) | |||||
0709 10 00 | 3 | 50 | |||||
0709 20 00 | 8 | 50 | |||||
0709 30 00 | 3 | 50 | |||||
0709 40 00 | 2,5 | 50 | |||||
0709 51 10 | 10 | 50 | |||||
0709 70 00-tól | |||||||
90 10-ig | 14 | 50 | |||||
0709 90 60 | 10 | 50 | |||||
0709 90 90 | 8 | 50 | |||||
0809 | 0809 40 | Szilva és kökény | |||||
0809 40 11 | 10 | 50 | |||||
0809 40 19 | 3 | 50 | |||||
0809 40 90 | 4 | 50 | |||||
0812 | 0812 | Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve | |||||
0812 10 00-tól | |||||||
90 10-ig | 5 | 50 | |||||
0812 90 40 | 2 | 50 | |||||
0812 90 50-től | |||||||
90 90-ig | 5 | 50 | |||||
2007 | 2007 99 20, 39 51, 58 | Dzsem, gyümölcskocsonya, gyümölcsíz, gyümölcs- és diópüré, gyümölcs- és diókrém mindezek főzve, hozzáadott cukorral vagy más édesítőanyaggal is | |||||
2007 90 20 | 25 | 50 | |||||
2007 99 39 | 5 | 50 | |||||
2007 99 51 | 25 | 50 | |||||
2007 99 58 | 25 | 50 | |||||
2009 | 2009 80, 90 | Gyümölcslé és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is | |||||
2009 80 11-től | |||||||
19-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 34-től | |||||||
82-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 85-től | |||||||
93-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 80 96-tól | |||||||
98-ig | 3,8 | 50 | |||||
2009 90 11-től | |||||||
19-ig | 20 | 50 | |||||
2009 90 21-től | |||||||
29-ig | 5 | 50 | |||||
2009 90 31-től | |||||||
39-ig | 20 | 50 | |||||
2009 90 51-től | |||||||
59-ig | 5 | 50 | |||||
2009 90 91-től | |||||||
99-ig | 5 | 50 |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0102 | 0102 9 | Élő szarvasmarha, egyéb | 1000 t | ||||
0102 90 1-től | |||||||
3-ig | 10 | 50 | |||||
0102 90 4-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0103 | 0103 9 | Élő sertés, egyéb | 500 t | ||||
0103 91 1 | 5 | 50 | |||||
0103 91 2 | 12 | 50 | |||||
0103 91 3-tól | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0103 92 1 | 5 | 50 | |||||
0103 92 2 | 12 | 50 | |||||
0103 92 3-tól | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0104 | 0104 | Élő juh és kecske | 50 t | ||||
0104 10 1 | 5 | 50 | |||||
0104 10 2-től | |||||||
20 9-ig | 10 | 50 | |||||
0201, 2 | 0201, 2 | Szarvasmarhafélék húsa frissen, hűtve vagy fagyasztva | 50 t | ||||
0201 10-től | |||||||
20 1-ig | 12 | 50 | |||||
0201 20 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0201 20 31-től | |||||||
30 1-ig | 12 | 50 | |||||
0201 30 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0201 30 31-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0202 10-től | |||||||
20 1-ig | 12 | 50 | |||||
0202 20 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0202 20 31-től | |||||||
30 1-ig | 12 | 50 | |||||
0202 30 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0202 30 31-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0203 | 0203 | Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva | 15 | 50 | 500 t | ||
0210 | 0210 | Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből | 50 t | ||||
0210 11-től | |||||||
20-ig | 15 | 50 | |||||
0210 90 | 12 | 50 | |||||
0701 | 0701 9 | Burgonya frissen, hűtve, egyéb | 10 | 50 | 250 t | ||
0710 | 0710 | Zöldség (nyersen, gőzölve, vagy vízben forrázva is) fagyasztva | 500 t | ||||
0710 10-től | |||||||
30-ig | 10 | 50 | |||||
0710 40 | 11 | 50 | |||||
0710 80-tól | |||||||
90-ig | 10 | 50 | |||||
0712, 3 | 0712, 3 | Szárított zöldség | 100 t | ||||
0712 10-től | |||||||
20-ig | 10 | 50 |