Időállapot: közlönyállapot (1999.X.30.)

1999. évi XCI. törvény - a Szlovén Köztársaságnak a Közép-Európai Szabadkereskedelmi Megállapodáshoz (CEFTA) történő csatlakozásáról szóló Megállapodás kihirdetéséről 30/30. oldal

0712 30 11-től
9-ig 5 50
0712 90 10 50
0713 10 1 5 50
0713 10 9-től
31-ig 10 50
0713 32 1-től
9-ig 10 50
0713 33 1-től
9-ig 10 50
0713 39 1-től
9-ig 10 50
0713 40-től
90-ig 5 50
0808 0808 10 10 Ipari alma, ömlesztve 12 50 2000 t
0812 0812 Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve 20 t
0812 10 1-től
20-ig 12 50
0812 90 1-től
3-ig 5 50
0812 90 5-től
9-ig 12 50
1107 1107 Maláta, pörkölve is 12 50 5000 t
1108 1108 Keményítő, inulin 12 50 250 t
1601 1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer 15 50 150
1602 1602 Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér 150 t
1602 10 10 50
1602 20-tól
90-ig 15 50
2001, 3, 4 2001, 3, 4 Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész, gomba és szarvasgomba elkészítve vagy tartósítva 80 t
2001 10 1-től
90 5-ig 20 50
2001 90 91-től
99-ig 20 50
2003 20 50
2004 10 20 50
200490 1-től
99-ig 20 50
2204 2204 Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével 500 hl
2204 10 1-től
21 1-ig 25 50
2204 21 21-től
29 1-ig 25 50
2204 29 21-től
30-ig 25 50
2208 2208 Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához 25 50 500 hl
2402 2402 Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) 25 50 100 t
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső
vámtétel
%

Kvóta
2203 2203 Malátából készült sör 20 12 2500 hl
„C2” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
0102 0102 9 Élő szarvasmarha, egyéb 1000 t
0102 90 1-től
3-ig 10 50
0102 90 4-től
9-ig 12 50
0103 0103 9 Élő sertés, egyéb 500 t
0103 91 1 5 50
0103 91 2 12 50
0103 91 3-tól
9-ig 10 50
0103 92 1 5 50
0103 92 2 12 50
0103 92 3-tól
9-ig 10 50
0104 0104 Élő juh és kecske 50 t
0104 10 1 5 50
0104 10 2-től
20 9-ig 10 50
0201, 2 0201, 2 Szarvasmarhafélék húsa frissen, hűtve vagy fagyasztva 50 t
0201 10-től
20 1-ig 12 50
0201 20 21-től
29-ig 12 50
0201 20 31-től
30 1-ig 12 50
0201 30 21-től
29-ig 12 50
0201 30 31-től
9-ig 12 50
0202 10-től
20 1-ig 12 50
0202 20 21-től
29-ig 12 50
0202 20 31
30 1-ig 12 50
0202 30 21-től
29-ig 12 50
0202 30 31-től
9-ig 12 50
0203 0203 Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva 15 50 500 t
0210 0210 Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből 50 t
0210 11-től
20-ig 15 50
0210 90 12 50
0406 0406 Juh- és kecskesajt; kék erezetű és fehér sajtok 12 50 50 t
0701 0701 9 Burgonya frissen vagy hűtve, egyéb 10 50 250 t
0710 0710 Zöldség (nyersen, gőzölve vagy vízben forrázva is) fagyasztva 500 t
0710 10-től
30-ig 10 50
0710 40 11 50
0710 80-tól
90-ig 10 50
0712, 3 0712, 3 Szárított zöldség 100 t
0712 10-től
20-ig 10 50
0712 30 11-től
9-ig 5 50
0712 90 10 50
0713 10 1 5 50
0713 10 9-től
31-ig 10 50
0713 32 1-től
9-ig 10 50
0713 33 1-től
9-ig 10 50
0713 39 1-től
9-ig 10 50
0713 40-től
90-ig 5 50
0808 0808 10 10 Ipari alma, ömlesztve 12 50 2000 t
0812 0812 Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve 30 t
0812 10 1-től
20-ig 12 50
0812 90 1-től
3-ig 5 50
0812 90 5-től
9-ig 12 50
0904 0904 Bors (Piper fajta), paprika (Capsicum vagy Pimenta fajta) szárítva, zúzva vagy őrölve 30 t
0904 11-től
2-ig 5 50
0904 20 11-től
9-ig 10 50
1107 1107 Maláta, pörkölve is 12 50 2500 t
1108 1108 Keményítő, inulin 12 50 250 t
1601 1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer 15 50 150 t
1602 1602 Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér 150 t
1602 10 10 50
1602 20-tól
90-ig 15 50
2001, 3, 4 2001, 3, 4 Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész, gomba és szarvasgomba elkészítve vagy tartósítva 80 t
2001 10 1-től
90 5-ig 20 50
2001 90 91-től
99-ig 20 50
2003 20 50
2004 10 20 50
2004 90 1-től
99-ig 20 50
2204 2204 Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével 1500 hl
2204 10 1-től
21 1-ig 25 50
2204 21 21-től
29 1-ig 25 50
2204 29 21-től
30-ig 25 50
2208 2208 Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához 25 50 500 hl
2402 2402 Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) 25 50 100 t
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső
vámtétel
%

Kvóta
2203 2203 Malátából készült sör 20 12 1500 hl
„D1” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
1701 1701 Répacukor szilárd állapotban 17 50 1900 t
„D2” MELLÉKLET A 11. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ
Vt.
szám
HR vagy KN
kód

Termék leírása
Jelenlegi
vám
%
Végső vám-
csökkentés
%

Kvóta
1701 1701 Répacukor szilárd állapotban 17 50 100 t

12. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYV

(hivatkozást lásd a 12. Cikkben)

Mezőgazdasági engedmények cseréje egyrészről a Szlovén Köztársaság, másrészről a Magyar Köztársaság között

1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.

2. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A” Mellékletében felsorolt és a Magyar Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 50%-kal csökkentik a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve, az említett Mellékletben rögzített kvótákon belül.

3. A Magyar Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 50%-kal csökkentik a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve az említett Mellékletben rögzített kvótákon belül.

4. A jelen Jegyzőkönyv mellékleteiben felsorolt, import engedélyezés alá tartozó termékekre az import engedélyeket automatikusan megadják az itt meghatározott kvóták erejéig.

5. A jelen Jegyzőkönyvben hivatkozott vámok magukban foglalják az ad valorem és a specifikus vámokat is.

„A” MELLÉKLET A 12. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

A Magyar Köztársaságból származó azon termékek, amelyekre a Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételek 50%-kal csökkennek a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve

HR kód A termék leírása Kvóta
(tonna)
0101.19 Nem fajtatiszta ló 20
0102 Szarvasmarhafélék 1 000
0102.904 Ökör és egyéb üsző; 200-280 kg közötti súlyú
0102.905 Ökör és egyéb üsző; 280-450 kg közötti súlyú
0102.906 Ökör és egyéb üsző; más
0102.907 Borjú
0102.909 Egyéb
0106 Egyéb élő állat (a 0106.006 vtsz alá tartozó béka és a 0106.008 vtsz alá tartozó majom kivételével) 10
0203.11 Sertéshús frissen, hűtve egész vagy fél 1 800
0203.12 Sertéshús frissen, hűtve comb, lapocka és ezek részei 500
0203.29 Sertéshús fagyasztott, másféle 600
0207.39 Darabolt baromfi vágási mellékterméke és belsőség 20
0406 Sajt és túró: juhtejből készült sajtok, kék- és fehérpenész sajtok 400
0505.10 Toll, töltelékanyagnak, pehely 20
0602.91 Gombacsíra 200
0702.00 Paradicsom frissen vagy hűtve 500
0709.60 A Capsicum és Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse 30
0802.22 Mogyoró héj nélkül, frissen vagy szárítva 25
0802.32 Dió héj nélkül, frissen vagy szárítva 25
0807.10 Dinnye frissen 500
0809.10 Kajszibarack frissen 500
0810.30 Fekete, fehér vagy piros ribizke és egres 500
1005.90 Kukorica (nem vetőmag) 40 000
1201.00 Szójabab, törve is 25
1212.91 Cukorrépa 25 000
1512.11 Napraforgómag nyersolaj 8 000
2204 Bor friss szőlőből (fehérbor) 500

„B” MELLÉKLET A 12. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

A Szlovén Köztársaságból származó azon termékek, amelyekre a Magyar Köztársaságban alkalmazott import vámtételek 50%-kal csökkennek a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve

HR kód A termék leírása Kvóta
(tonna)
0207 Baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási melléktermék, kivéve a 0207.22-0207.39, ill. a 0207.42-0207.50 vtsz alá tartozó pulyka, kacsa, liba és gyöngytyúk termékeket 100
0406 Sajt és túró 480
0406.10-991 Friss (érleletlen vagy kezeletlen) sajt, beleértve a savósajtot is és túró; egyéb
0406.20-992 Mindenféle reszelt vagy őrölt sajt; egyéb
0406.30-993 Ömlesztett sajt nem reszelve, nem őrölve; egyéb
0406.90-023 Tehéntejből készült, másutt nem említett sajt
0406.90-999 Egyéb sajt
0808.20 Körte és birs frissen 1 000
1210 Komlótoboz frissen vagy szárítva 100
1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből 200
1602 Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér 200
1602.10-017 Homogenizált készítmények; marhahúsból és sertéshúsból
1602.10-992 Homogenizált készítmények; más húsféléből, belsőségből
1602.20 Májból készült termékek
1602.31 Pulykából készült termékek
1602.39 A 0105 vtsz alá tartozó baromfiból készült termékek, másféle
1602.41 Sertésből készült termékek: sonka és abból vágott részek
1602.42 Sertésből készült termékek: lapocka és abból vágott részek
1602.49 Sertésből készült termékek: másféle, beleértve a keverékeket is
1602.50 Szarvasmarhafélékből készült termékek
1602.90-015 Mélyhűtött készétel főzelékből vagy tésztából és húsból
1602.90-990 Egyéb
1604 Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készített kaviárpótló 200
1704 Cukorka áru kakaótartalom nélkül 100
1704.10-018 Diabetikus rágógumi
1704.10-997 Egyéb rágógumi, cukorbevonattal is
1704.90-016 10 tömegszázalékot meghaladó cukortartalmú édesgyökér-kivonat, más anyag hozzáadása nélkül
1704.90-991 Egyéb cukorkaáru
1902 Tészta főzve és töltve vagy másképp elkészítve 100
1902.11 Nyers tészta nem töltve vagy másképp elkészítve, tojástartalommal
1902.19 Nyers tészta nem töltve vagy másképp elkészítve, egyéb
1902.20-017 Hússal töltött tészta
1902.20-026 Hallal töltött tészta
1902.20-035 Héjas vagy puhatestű állat húsával töltött tészta
1902.20-992 Egyéb
1902.30 Más tészta
1902.40 Kuszkusz (búzadarakása)
1905 Kenyér, cukrászsütemény, kalács biscuit és más pékáru kakaótartalommal is 100
1905.10 Ropogós kenyér
1905.20 Mézeskalács és hasonló
1905.30 Édes biscuit, ostya
1905.40-016 Pirított ostya, gyógyszerkapszula, rizspapír és hasonló termékek
1905.40-025 Pirított kenyér és hasonló áru
1905.40-991 Egyéb kétszersült, pirított kenyér és hasonló termék
1905.90-020 Más pékáru
1905.90-996 Egyéb
2009 Gyümölcslé, zöldséglé nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül 500
2009.50 Paradicsomlé
2009.60 Szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is)
2009.80 Bármilyen más egynemű gyümölcs- vagy zöldséglé
2009.90 Gyümölcs- vagy zöldségkeverékek
2203 Malátából készült sör 350
2204 Bor friss szőlőből 500
2204.21-018 Kommersz bor, legfeljebb 2 literes palackban
2204.21-993 Egyéb bor, legfeljebb 2 literes palackban
2204.29-012 Kommersz bor
2204.29-997 Egyéb bor
2208 Nem denaturált etilalkohol legfeljebb 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal 50
2208.10 Összetett alkoholos készítmények italok előállításához
2208.20-011 Borpárlat kiskereskedésben nem szokásos kiszerelésben
2208.20-020 Borpárlat más csomagolásban, szőlőseprőből készült desztillált ital
2208.30 Whisky
2208.40 Rum, nyugat-indiai rum
2208.50 Gin és holland gin
2208.90-018 80 térfogatszázaléknál kisebb alkoholtartalmú finomszesz nem denaturálva
2208.90-993 Egyéb
2309 Állatok etetésére szolgáló készítmény 200

13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYV

(lásd a hivatkozást a 12. Cikkben)

A mezőgazdasági engedmények cseréje egyrészt a Lengyel Köztársaság, másrészt a Szlovén Köztársaság között

1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.

2. A Lengyel Köztársaságban az e Jegyzőkönyv „A” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre alkalmazott vámokat 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvóták keretén belül.

3. A Szlovén Köztársaságban az e Jegyzőkönyv „B” Mellékletében felsorolt és a Lengyel Köztársaságból származó termékekre alkalmazott vámokat 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvóták keretén belül.

4. A jelen Jegyzőkönyv „A” és „B” Mellékletében felsorolt, engedélyezés hatálya alá tartozó termékek esetében az engedélyeket automatikusan kiadják az itt meghatározott mennyiségek mértékéig.

5. A jelen Jegyzőkönyv 2. és 3. pontjaiban hivatkozott vámok magukban foglalják az ad valorem és a specifikus vámokat is, kivéve a pótlólagos cukortartalom vámját (DCC) a Lengyel Köztársaság esetében.

„A” MELLÉKLET A 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

VT
szám
KN kód Termék leírása Kvóta
0207 0207
0207 10
0207 21
0207 41
A 0105 vtsz alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva 500 t
0402 0402
0402 10
0402 29
Tej és tejszín sűrítve, cukor vagy más, édesítőanyag hozzáadásával 100 t
0406 0406
0406 90 13
0406 90 23
0406 90 78
Sajt és túró 200 t
0407 0407 00 Madártojás héjában, frissen, tartósítva vagy főzve 60 t
0808 0808 Alma, körte és birs frissen
0808 10 Alma 400 t
0808 20 Körte és birs 100 t
1209 1209 Mag, gyümölcs és spóra vetési célra 100 t
1211 1211 Növény és növényrész (beleértve a magot és a gyümölcsöt is) elsősorban illatszer, gyógyszer, rovarirtó szer, növényvédő szer, gombaölő szer és hasonlók gyártására, frissen vagy szárítva, vágva, zúzva vagy porítva is 100 t
1601 1601 00 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer 40 t
1602 1602 Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék és vér, ezekből a termékekből álló élelmiszer 1 000 t
1604 1604
1604 13
1604 15
1604 20
Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készített kaviárpótló 400 t
1704 1704
1704 10
Cukoráru (beleértve a fehér csokoládét is) kakaótartalom nélkül 30 t
1806 1806
1806 90 60
Csokoládé és más kakaótartalmú élelmiszer készítmény 200 t
1902 1902
1902 11
1902 12
Tészta főzve és töltve (hússal vagy más anyaggal) vagy másképp elkészítve, mint például spagetti, makaróni, metélt, lasagne, gnocchi, ravioli, canelloni, kuszkusz, elkészítve is 200 t
1905 1905
1905 90
Kenyér, cukrászsütemény, kalács, biscuit és más pékáru kakaótartalommal is, áldozó ostya, üres gyógyszerkapszula, pecsételő ostya, rizspapír és hasonló termék 200 t
2005 2005
2005 90 10
Más zöldség ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve, vagy tartósítva, nem fagyasztva 60 t
2009 2009
2009 80
2009 90
Gyümölcslé (beleértve a szőlőmustot is) és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is 200 t
2103 2103 Mártás és ennek előállítására szolgáló készítmény, ételízesítő keverék, mustárliszt és -dara, elkészített mustár 300 t
2106 2106 Másutt nem említett élelmiszer-készítmény 200 t
2203 2203 00 Malátából készült sör 5 000 hl
2204 2204
2004 10
2204 21 10
2204 21 21
2204 21 23
2204 21 25
2204 21 29
2204 21 31
2204 21 33
2204 21 35
2204 21 39
2204 21 41  * 
2204 21 49
2204 21 51  * 
2204 29 10
2204 29 21
2204 29 23
2204 29 25
2204 29 29
2204 29 31
2204 29 33
2204 29 35
2204 29 39
2204 29 41  * 
2204 29 49
Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust, a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével 17 000 hl
2205 2205
2205 10 10
2205 90 10
Vermut és friss szőlőből készült más bor növényekkel vagy aromatikus anyagokkal ízesítve 5 000 hl

„B” MELLÉKLET A 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVHÖZ

Kód A termék leírása Kvóta
(tonna)
0102 Élő szarvasmarha 500
0103 Élő sertés 1000
0206 Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamáröszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke és belsősége, frissen vagy fagyasztva, másféle 300
0206 49 Másféle
0207 A 0105 vtsz alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva 500
0207 23 Kacsa, liba, és gyöngytyúk
0209 Sovány húsrétegeket nem tartalmazó sertészsiradék és baromfizsiradék (nem olvasztott) frissen, hűtve, fagyasztva, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve 100
0406 Sajt és túró 200
0406 40 Kék erezetű sajt
0406 90 9 Más sajt az ex-fehér erezetű sajt, juhsajt
0504 Állati bél, hólyag és gyomor (a halból származó kivételével), egészben vagy darabolva 40
0703 Vöröshagyma, gyöngyhagyma, fokhagyma, póréhagyma és más hagymaféle frissen vagy hűtve 500
0703 10 Vöröshagyma és gyöngyhagyma
0710 Zöldség (nyersen, gőzölve vagy vízben forrázva is) fagyasztva 200
0710 21 Borsó
0710 22 Bab
0809 Kajszibarack, cseresznye, meggy, őszibarack (beleértve a sima héjú őszibarackot is), szilva és kökény frissen 100
0809 29 Cseresznye és meggy
0811 Gyümölcs és dió (nyersen gőzölve vagy vízben forrázva) fagyasztva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is
0811 10 Földieper 100
0811 20 Fekete ribizli 100
0811 20 9 Más 100
0909 Ánizsmag, badián, édeskömény, koriander, kömény- vagy rétiköménymag, borókabogyó 40
1003 Árpa
1003 00 3 Vetőmag 5000
1004 Zab 400
1008 Hajdina, köles és kanárimag, más gabonaféle 300
1008 10 Hajdina
1209 Mag, gyümölcs és spóra vetési célra 100
1211 Növény és növényrész (beleértve a magos és a gyümölcsöt is), elsősorban illatszer, gyógyszer, rovarirtó szer, növényvédő szer, gombaölő szer és hasonlók gyártására, frissen vagy szárítva, vágva, zúzva vagy porítva is 100
1514 Repce- és mustárolaj és ezek frakciói, finomítva is, de vegyileg átalakítva 4000
1514 10 Nyers olaj
1601 Kolbász és hasonló termék húsból vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek 40
1604 Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készült kaviárpótló
1604 11 Lazac 100
1604 12 Hering 300
1704 Cukorkaáru (beleértve a fehér csokoládét is) kakaótartalom nélkül 30
1806 Csokoládé- és kakaótartalmú más élelmiszer-készítmény 200
1905 Kenyér, cukrászsütemény, kalács, biscuit és más pékáru kakaótartalommal is, áldozó ostya, üres gyógyszerkapszula, pecsételő ostya, rizspapír és hasonló termék 200
2001 Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész ecettel vagy ecetsavval elkészítve vagy tartósítva 100
2001 90 5 Gomba
2008 Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió (mogyoró) és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is 200
2008 80 Földieper
2203 Malátából készült sör 500
2207 Nem denaturált etil-alkohol 80 vagy nagyobb térfogatszázalék alkoholtartalommal, etil-alkohol és más szesz denaturálva, bármilyen alkoholtartalommal 500
2208 Nem denaturált etil-alkohol, kevesebb mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához” 200

3. § Felhatalmazást kap a Kormány, hogy a Közép-Európai Szabadkereskedelmi Megállapodás részes államaival kötendő szerződések útján a Megállapodás egyes, kereskedelmi kedvezményeket érintő részeit, úgymint a vámtételeket, nem vám jellegű korlátozásokat, származási szabályokat, valamint a Megállapodás által érintett termékkört módosítsa, illetőleg kiegészítse, továbbá gondoskodjék a Megállapodás és az azt módosító, kiegészítő szerződések végrehajtásáról.

4. § (1) E törvény a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 1996. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) E törvény kihirdetésével egyidejűleg a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között 1994. április 6-án, Ljubljanában aláírt Szabadkereskedelmi Megállapodás kihirdetéséről szóló 1994. évi XCVII. törvény hatályon kívül helyezéséről szóló 1996. évi LXVIII. törvény hatályát veszti.