0712 30 11-től | |||||||
9-ig | 5 | 50 | |||||
0712 90 | 10 | 50 | |||||
0713 10 1 | 5 | 50 | |||||
0713 10 9-től | |||||||
31-ig | 10 | 50 | |||||
0713 32 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 33 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 39 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 40-től | |||||||
90-ig | 5 | 50 | |||||
0808 | 0808 10 10 | Ipari alma, ömlesztve | 12 | 50 | 2000 t | ||
0812 | 0812 | Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve | 20 t | ||||
0812 10 1-től | |||||||
20-ig | 12 | 50 | |||||
0812 90 1-től | |||||||
3-ig | 5 | 50 | |||||
0812 90 5-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
1107 | 1107 | Maláta, pörkölve is | 12 | 50 | 5000 t | ||
1108 | 1108 | Keményítő, inulin | 12 | 50 | 250 t | ||
1601 | 1601 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer | 15 | 50 | 150 | ||
1602 | 1602 | Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér | 150 t | ||||
1602 10 | 10 | 50 | |||||
1602 20-tól | |||||||
90-ig | 15 | 50 | |||||
2001, 3, 4 | 2001, 3, 4 | Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész, gomba és szarvasgomba elkészítve vagy tartósítva | 80 t | ||||
2001 10 1-től | |||||||
90 5-ig | 20 | 50 | |||||
2001 90 91-től | |||||||
99-ig | 20 | 50 | |||||
2003 | 20 | 50 | |||||
2004 10 | 20 | 50 | |||||
200490 1-től | |||||||
99-ig | 20 | 50 | |||||
2204 | 2204 | Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével | 500 hl | ||||
2204 10 1-től | |||||||
21 1-ig | 25 | 50 | |||||
2204 21 21-től | |||||||
29 1-ig | 25 | 50 | |||||
2204 29 21-től | |||||||
30-ig | 25 | 50 | |||||
2208 | 2208 | Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához | 25 | 50 | 500 hl | ||
2402 | 2402 | Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) | 25 | 50 | 100 t | ||
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vámtétel % | Kvóta | ||
2203 | 2203 | Malátából készült sör | 20 | 12 | 2500 hl |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
0102 | 0102 9 | Élő szarvasmarha, egyéb | 1000 t | ||||
0102 90 1-től | |||||||
3-ig | 10 | 50 | |||||
0102 90 4-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0103 | 0103 9 | Élő sertés, egyéb | 500 t | ||||
0103 91 1 | 5 | 50 | |||||
0103 91 2 | 12 | 50 | |||||
0103 91 3-tól | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0103 92 1 | 5 | 50 | |||||
0103 92 2 | 12 | 50 | |||||
0103 92 3-tól | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0104 | 0104 | Élő juh és kecske | 50 t | ||||
0104 10 1 | 5 | 50 | |||||
0104 10 2-től | |||||||
20 9-ig | 10 | 50 | |||||
0201, 2 | 0201, 2 | Szarvasmarhafélék húsa frissen, hűtve vagy fagyasztva | 50 t | ||||
0201 10-től | |||||||
20 1-ig | 12 | 50 | |||||
0201 20 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0201 20 31-től | |||||||
30 1-ig | 12 | 50 | |||||
0201 30 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0201 30 31-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0202 10-től | |||||||
20 1-ig | 12 | 50 | |||||
0202 20 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0202 20 31 | |||||||
30 1-ig | 12 | 50 | |||||
0202 30 21-től | |||||||
29-ig | 12 | 50 | |||||
0202 30 31-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0203 | 0203 | Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva | 15 | 50 | 500 t | ||
0210 | 0210 | Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből | 50 t | ||||
0210 11-től | |||||||
20-ig | 15 | 50 | |||||
0210 90 | 12 | 50 | |||||
0406 | 0406 | Juh- és kecskesajt; kék erezetű és fehér sajtok | 12 | 50 | 50 t | ||
0701 | 0701 9 | Burgonya frissen vagy hűtve, egyéb | 10 | 50 | 250 t | ||
0710 | 0710 | Zöldség (nyersen, gőzölve vagy vízben forrázva is) fagyasztva | 500 t | ||||
0710 10-től | |||||||
30-ig | 10 | 50 | |||||
0710 40 | 11 | 50 | |||||
0710 80-tól | |||||||
90-ig | 10 | 50 | |||||
0712, 3 | 0712, 3 | Szárított zöldség | 100 t | ||||
0712 10-től | |||||||
20-ig | 10 | 50 | |||||
0712 30 11-től | |||||||
9-ig | 5 | 50 | |||||
0712 90 | 10 | 50 | |||||
0713 10 1 | 5 | 50 | |||||
0713 10 9-től | |||||||
31-ig | 10 | 50 | |||||
0713 32 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 33 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 39 1-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
0713 40-től | |||||||
90-ig | 5 | 50 | |||||
0808 | 0808 10 10 | Ipari alma, ömlesztve | 12 | 50 | 2000 t | ||
0812 | 0812 | Gyümölcs és dió ideiglenesen tartósítva, de közvetlen étkezésre még nem elkészítve | 30 t | ||||
0812 10 1-től | |||||||
20-ig | 12 | 50 | |||||
0812 90 1-től | |||||||
3-ig | 5 | 50 | |||||
0812 90 5-től | |||||||
9-ig | 12 | 50 | |||||
0904 | 0904 | Bors (Piper fajta), paprika (Capsicum vagy Pimenta fajta) szárítva, zúzva vagy őrölve | 30 t | ||||
0904 11-től | |||||||
2-ig | 5 | 50 | |||||
0904 20 11-től | |||||||
9-ig | 10 | 50 | |||||
1107 | 1107 | Maláta, pörkölve is | 12 | 50 | 2500 t | ||
1108 | 1108 | Keményítő, inulin | 12 | 50 | 250 t | ||
1601 | 1601 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer | 15 | 50 | 150 t | ||
1602 | 1602 | Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér | 150 t | ||||
1602 10 | 10 | 50 | |||||
1602 20-tól | |||||||
90-ig | 15 | 50 | |||||
2001, 3, 4 | 2001, 3, 4 | Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész, gomba és szarvasgomba elkészítve vagy tartósítva | 80 t | ||||
2001 10 1-től | |||||||
90 5-ig | 20 | 50 | |||||
2001 90 91-től | |||||||
99-ig | 20 | 50 | |||||
2003 | 20 | 50 | |||||
2004 10 | 20 | 50 | |||||
2004 90 1-től | |||||||
99-ig | 20 | 50 | |||||
2204 | 2204 | Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével | 1500 hl | ||||
2204 10 1-től | |||||||
21 1-ig | 25 | 50 | |||||
2204 21 21-től | |||||||
29 1-ig | 25 | 50 | |||||
2204 29 21-től | |||||||
30-ig | 25 | 50 | |||||
2208 | 2208 | Nem denaturált etilalkohol, kevesebb, mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához | 25 | 50 | 500 hl | ||
2402 | 2402 | Szivar és cigaretta dohányból vagy dohánypótlóból (külföldi licenc alapján gyártott kivételével) | 25 | 50 | 100 t | ||
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vámtétel % | Kvóta | ||
2203 | 2203 | Malátából készült sör | 20 | 12 | 1500 hl |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
1701 | 1701 | Répacukor szilárd állapotban | 17 | 50 | 1900 t |
Vt. szám | HR vagy KN kód | Termék leírása | Jelenlegi vám % | Végső vám- csökkentés % | Kvóta | ||
1701 | 1701 | Répacukor szilárd állapotban | 17 | 50 | 100 t |
(hivatkozást lásd a 12. Cikkben)
1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.
2. A Szlovén Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „A” Mellékletében felsorolt és a Magyar Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 50%-kal csökkentik a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve, az említett Mellékletben rögzített kvótákon belül.
3. A Magyar Köztársaságban alkalmazott import vámtételeket az e Jegyzőkönyv „B” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre vonatkozóan 50%-kal csökkentik a Megállapodás hatálybalépésétől kezdve az említett Mellékletben rögzített kvótákon belül.
4. A jelen Jegyzőkönyv mellékleteiben felsorolt, import engedélyezés alá tartozó termékekre az import engedélyeket automatikusan megadják az itt meghatározott kvóták erejéig.
5. A jelen Jegyzőkönyvben hivatkozott vámok magukban foglalják az ad valorem és a specifikus vámokat is.
HR kód | A termék leírása | Kvóta (tonna) | ||
0101.19 | Nem fajtatiszta ló | 20 | ||
0102 | Szarvasmarhafélék | 1 000 | ||
0102.904 | Ökör és egyéb üsző; 200-280 kg közötti súlyú | |||
0102.905 | Ökör és egyéb üsző; 280-450 kg közötti súlyú | |||
0102.906 | Ökör és egyéb üsző; más | |||
0102.907 | Borjú | |||
0102.909 | Egyéb | |||
0106 | Egyéb élő állat (a 0106.006 vtsz alá tartozó béka és a 0106.008 vtsz alá tartozó majom kivételével) | 10 | ||
0203.11 | Sertéshús frissen, hűtve egész vagy fél | 1 800 | ||
0203.12 | Sertéshús frissen, hűtve comb, lapocka és ezek részei | 500 | ||
0203.29 | Sertéshús fagyasztott, másféle | 600 | ||
0207.39 | Darabolt baromfi vágási mellékterméke és belsőség | 20 | ||
0406 | Sajt és túró: juhtejből készült sajtok, kék- és fehérpenész sajtok | 400 | ||
0505.10 | Toll, töltelékanyagnak, pehely | 20 | ||
0602.91 | Gombacsíra | 200 | ||
0702.00 | Paradicsom frissen vagy hűtve | 500 | ||
0709.60 | A Capsicum és Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse | 30 | ||
0802.22 | Mogyoró héj nélkül, frissen vagy szárítva | 25 | ||
0802.32 | Dió héj nélkül, frissen vagy szárítva | 25 | ||
0807.10 | Dinnye frissen | 500 | ||
0809.10 | Kajszibarack frissen | 500 | ||
0810.30 | Fekete, fehér vagy piros ribizke és egres | 500 | ||
1005.90 | Kukorica (nem vetőmag) | 40 000 | ||
1201.00 | Szójabab, törve is | 25 | ||
1212.91 | Cukorrépa | 25 000 | ||
1512.11 | Napraforgómag nyersolaj | 8 000 | ||
2204 | Bor friss szőlőből (fehérbor) | 500 |
HR kód | A termék leírása | Kvóta (tonna) | ||
0207 | Baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási melléktermék, kivéve a 0207.22-0207.39, ill. a 0207.42-0207.50 vtsz alá tartozó pulyka, kacsa, liba és gyöngytyúk termékeket | 100 | ||
0406 | Sajt és túró | 480 | ||
0406.10-991 | Friss (érleletlen vagy kezeletlen) sajt, beleértve a savósajtot is és túró; egyéb | |||
0406.20-992 | Mindenféle reszelt vagy őrölt sajt; egyéb | |||
0406.30-993 | Ömlesztett sajt nem reszelve, nem őrölve; egyéb | |||
0406.90-023 | Tehéntejből készült, másutt nem említett sajt | |||
0406.90-999 | Egyéb sajt | |||
0808.20 | Körte és birs frissen | 1 000 | ||
1210 | Komlótoboz frissen vagy szárítva | 100 | ||
1601 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből | 200 | ||
1602 | Más elkészített és konzervált hús, vágási melléktermék, belsőség és vér | 200 | ||
1602.10-017 | Homogenizált készítmények; marhahúsból és sertéshúsból | |||
1602.10-992 | Homogenizált készítmények; más húsféléből, belsőségből | |||
1602.20 | Májból készült termékek | |||
1602.31 | Pulykából készült termékek | |||
1602.39 | A 0105 vtsz alá tartozó baromfiból készült termékek, másféle | |||
1602.41 | Sertésből készült termékek: sonka és abból vágott részek | |||
1602.42 | Sertésből készült termékek: lapocka és abból vágott részek | |||
1602.49 | Sertésből készült termékek: másféle, beleértve a keverékeket is | |||
1602.50 | Szarvasmarhafélékből készült termékek | |||
1602.90-015 | Mélyhűtött készétel főzelékből vagy tésztából és húsból | |||
1602.90-990 | Egyéb | |||
1604 | Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készített kaviárpótló | 200 | ||
1704 | Cukorka áru kakaótartalom nélkül | 100 | ||
1704.10-018 | Diabetikus rágógumi | |||
1704.10-997 | Egyéb rágógumi, cukorbevonattal is | |||
1704.90-016 | 10 tömegszázalékot meghaladó cukortartalmú édesgyökér-kivonat, más anyag hozzáadása nélkül | |||
1704.90-991 | Egyéb cukorkaáru | |||
1902 | Tészta főzve és töltve vagy másképp elkészítve | 100 | ||
1902.11 | Nyers tészta nem töltve vagy másképp elkészítve, tojástartalommal | |||
1902.19 | Nyers tészta nem töltve vagy másképp elkészítve, egyéb | |||
1902.20-017 | Hússal töltött tészta | |||
1902.20-026 | Hallal töltött tészta | |||
1902.20-035 | Héjas vagy puhatestű állat húsával töltött tészta | |||
1902.20-992 | Egyéb | |||
1902.30 | Más tészta | |||
1902.40 | Kuszkusz (búzadarakása) | |||
1905 | Kenyér, cukrászsütemény, kalács biscuit és más pékáru kakaótartalommal is | 100 | ||
1905.10 | Ropogós kenyér | |||
1905.20 | Mézeskalács és hasonló | |||
1905.30 | Édes biscuit, ostya | |||
1905.40-016 | Pirított ostya, gyógyszerkapszula, rizspapír és hasonló termékek | |||
1905.40-025 | Pirított kenyér és hasonló áru | |||
1905.40-991 | Egyéb kétszersült, pirított kenyér és hasonló termék | |||
1905.90-020 | Más pékáru | |||
1905.90-996 | Egyéb | |||
2009 | Gyümölcslé, zöldséglé nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül | 500 | ||
2009.50 | Paradicsomlé | |||
2009.60 | Szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is) | |||
2009.80 | Bármilyen más egynemű gyümölcs- vagy zöldséglé | |||
2009.90 | Gyümölcs- vagy zöldségkeverékek | |||
2203 | Malátából készült sör | 350 | ||
2204 | Bor friss szőlőből | 500 | ||
2204.21-018 | Kommersz bor, legfeljebb 2 literes palackban | |||
2204.21-993 | Egyéb bor, legfeljebb 2 literes palackban | |||
2204.29-012 | Kommersz bor | |||
2204.29-997 | Egyéb bor | |||
2208 | Nem denaturált etilalkohol legfeljebb 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal | 50 | ||
2208.10 | Összetett alkoholos készítmények italok előállításához | |||
2208.20-011 | Borpárlat kiskereskedésben nem szokásos kiszerelésben | |||
2208.20-020 | Borpárlat más csomagolásban, szőlőseprőből készült desztillált ital | |||
2208.30 | Whisky | |||
2208.40 | Rum, nyugat-indiai rum | |||
2208.50 | Gin és holland gin | |||
2208.90-018 | 80 térfogatszázaléknál kisebb alkoholtartalmú finomszesz nem denaturálva | |||
2208.90-993 | Egyéb | |||
2309 | Állatok etetésére szolgáló készítmény | 200 |
(lásd a hivatkozást a 12. Cikkben)
1. Az e Jegyzőkönyvben egyeztetett vámcsökkentések a tényleges import idején alkalmazott legnagyobb kedvezményes elbánás szerinti vámtételekre vonatkoznak.
2. A Lengyel Köztársaságban az e Jegyzőkönyv „A” Mellékletében felsorolt és a Szlovén Köztársaságból származó termékekre alkalmazott vámokat 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvóták keretén belül.
3. A Szlovén Köztársaságban az e Jegyzőkönyv „B” Mellékletében felsorolt és a Lengyel Köztársaságból származó termékekre alkalmazott vámokat 1996. január 1-jén 50%-kal csökkentik az e Mellékletben megállapított kvóták keretén belül.
4. A jelen Jegyzőkönyv „A” és „B” Mellékletében felsorolt, engedélyezés hatálya alá tartozó termékek esetében az engedélyeket automatikusan kiadják az itt meghatározott mennyiségek mértékéig.
5. A jelen Jegyzőkönyv 2. és 3. pontjaiban hivatkozott vámok magukban foglalják az ad valorem és a specifikus vámokat is, kivéve a pótlólagos cukortartalom vámját (DCC) a Lengyel Köztársaság esetében.
VT szám | KN kód | Termék leírása | Kvóta | ||
0207 | 0207 0207 10 0207 21 0207 41 | A 0105 vtsz alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva | 500 t | ||
0402 | 0402 0402 10 0402 29 | Tej és tejszín sűrítve, cukor vagy más, édesítőanyag hozzáadásával | 100 t | ||
0406 | 0406 0406 90 13 0406 90 23 0406 90 78 | Sajt és túró | 200 t | ||
0407 | 0407 00 | Madártojás héjában, frissen, tartósítva vagy főzve | 60 t | ||
0808 | 0808 | Alma, körte és birs frissen | |||
0808 10 | Alma | 400 t | |||
0808 20 | Körte és birs | 100 t | |||
1209 | 1209 | Mag, gyümölcs és spóra vetési célra | 100 t | ||
1211 | 1211 | Növény és növényrész (beleértve a magot és a gyümölcsöt is) elsősorban illatszer, gyógyszer, rovarirtó szer, növényvédő szer, gombaölő szer és hasonlók gyártására, frissen vagy szárítva, vágva, zúzva vagy porítva is | 100 t | ||
1601 | 1601 00 | Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszer | 40 t | ||
1602 | 1602 | Más elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék és vér, ezekből a termékekből álló élelmiszer | 1 000 t | ||
1604 | 1604 1604 13 1604 15 1604 20 | Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készített kaviárpótló | 400 t | ||
1704 | 1704 1704 10 | Cukoráru (beleértve a fehér csokoládét is) kakaótartalom nélkül | 30 t | ||
1806 | 1806 1806 90 60 | Csokoládé és más kakaótartalmú élelmiszer készítmény | 200 t | ||
1902 | 1902 1902 11 1902 12 | Tészta főzve és töltve (hússal vagy más anyaggal) vagy másképp elkészítve, mint például spagetti, makaróni, metélt, lasagne, gnocchi, ravioli, canelloni, kuszkusz, elkészítve is | 200 t | ||
1905 | 1905 1905 90 | Kenyér, cukrászsütemény, kalács, biscuit és más pékáru kakaótartalommal is, áldozó ostya, üres gyógyszerkapszula, pecsételő ostya, rizspapír és hasonló termék | 200 t | ||
2005 | 2005 2005 90 10 | Más zöldség ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve, vagy tartósítva, nem fagyasztva | 60 t | ||
2009 | 2009 2009 80 2009 90 | Gyümölcslé (beleértve a szőlőmustot is) és zöldséglé, nem erjesztve, alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is | 200 t | ||
2103 | 2103 | Mártás és ennek előállítására szolgáló készítmény, ételízesítő keverék, mustárliszt és -dara, elkészített mustár | 300 t | ||
2106 | 2106 | Másutt nem említett élelmiszer-készítmény | 200 t | ||
2203 | 2203 00 | Malátából készült sör | 5 000 hl | ||
2204 | 2204 2004 10 2204 21 10 2204 21 21 2204 21 23 2204 21 25 2204 21 29 2204 21 31 2204 21 33 2204 21 35 2204 21 39 2204 21 41 * 2204 21 49 2204 21 51 * 2204 29 10 2204 29 21 2204 29 23 2204 29 25 2204 29 29 2204 29 31 2204 29 33 2204 29 35 2204 29 39 2204 29 41 * 2204 29 49 | Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is, szőlőmust, a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével | 17 000 hl | ||
2205 | 2205 2205 10 10 2205 90 10 | Vermut és friss szőlőből készült más bor növényekkel vagy aromatikus anyagokkal ízesítve | 5 000 hl |
Kód | A termék leírása | Kvóta (tonna) | ||
0102 | Élő szarvasmarha | 500 | ||
0103 | Élő sertés | 1000 | ||
0206 | Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamáröszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke és belsősége, frissen vagy fagyasztva, másféle | 300 | ||
0206 49 | Másféle | |||
0207 | A 0105 vtsz alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva | 500 | ||
0207 23 | Kacsa, liba, és gyöngytyúk | |||
0209 | Sovány húsrétegeket nem tartalmazó sertészsiradék és baromfizsiradék (nem olvasztott) frissen, hűtve, fagyasztva, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve | 100 | ||
0406 | Sajt és túró | 200 | ||
0406 40 | Kék erezetű sajt | |||
0406 90 9 | Más sajt az ex-fehér erezetű sajt, juhsajt | |||
0504 | Állati bél, hólyag és gyomor (a halból származó kivételével), egészben vagy darabolva | 40 | ||
0703 | Vöröshagyma, gyöngyhagyma, fokhagyma, póréhagyma és más hagymaféle frissen vagy hűtve | 500 | ||
0703 10 | Vöröshagyma és gyöngyhagyma | |||
0710 | Zöldség (nyersen, gőzölve vagy vízben forrázva is) fagyasztva | 200 | ||
0710 21 | Borsó | |||
0710 22 | Bab | |||
0809 | Kajszibarack, cseresznye, meggy, őszibarack (beleértve a sima héjú őszibarackot is), szilva és kökény frissen | 100 | ||
0809 29 | Cseresznye és meggy | |||
0811 | Gyümölcs és dió (nyersen gőzölve vagy vízben forrázva) fagyasztva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is | |||
0811 10 | Földieper | 100 | ||
0811 20 | Fekete ribizli | 100 | ||
0811 20 9 | Más | 100 | ||
0909 | Ánizsmag, badián, édeskömény, koriander, kömény- vagy rétiköménymag, borókabogyó | 40 | ||
1003 | Árpa | |||
1003 00 3 | Vetőmag | 5000 | ||
1004 | Zab | 400 | ||
1008 | Hajdina, köles és kanárimag, más gabonaféle | 300 | ||
1008 10 | Hajdina | |||
1209 | Mag, gyümölcs és spóra vetési célra | 100 | ||
1211 | Növény és növényrész (beleértve a magos és a gyümölcsöt is), elsősorban illatszer, gyógyszer, rovarirtó szer, növényvédő szer, gombaölő szer és hasonlók gyártására, frissen vagy szárítva, vágva, zúzva vagy porítva is | 100 | ||
1514 | Repce- és mustárolaj és ezek frakciói, finomítva is, de vegyileg átalakítva | 4000 | ||
1514 10 | Nyers olaj | |||
1601 | Kolbász és hasonló termék húsból vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből, ezekből a termékekből álló élelmiszerek | 40 | ||
1604 | Elkészített vagy konzervált hal, kaviár és halikrából készült kaviárpótló | |||
1604 11 | Lazac | 100 | ||
1604 12 | Hering | 300 | ||
1704 | Cukorkaáru (beleértve a fehér csokoládét is) kakaótartalom nélkül | 30 | ||
1806 | Csokoládé- és kakaótartalmú más élelmiszer-készítmény | 200 | ||
1905 | Kenyér, cukrászsütemény, kalács, biscuit és más pékáru kakaótartalommal is, áldozó ostya, üres gyógyszerkapszula, pecsételő ostya, rizspapír és hasonló termék | 200 | ||
2001 | Zöldség, gyümölcs, dió és más ehető növényi rész ecettel vagy ecetsavval elkészítve vagy tartósítva | 100 | ||
2001 90 5 | Gomba | |||
2008 | Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dió (mogyoró) és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is | 200 | ||
2008 80 | Földieper | |||
2203 | Malátából készült sör | 500 | ||
2207 | Nem denaturált etil-alkohol 80 vagy nagyobb térfogatszázalék alkoholtartalommal, etil-alkohol és más szesz denaturálva, bármilyen alkoholtartalommal | 500 | ||
2208 | Nem denaturált etil-alkohol, kevesebb mint 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal, szesz, likőr és más szeszes ital; összetett alkoholos készítmények italok előállításához” | 200 |
3. § Felhatalmazást kap a Kormány, hogy a Közép-Európai Szabadkereskedelmi Megállapodás részes államaival kötendő szerződések útján a Megállapodás egyes, kereskedelmi kedvezményeket érintő részeit, úgymint a vámtételeket, nem vám jellegű korlátozásokat, származási szabályokat, valamint a Megállapodás által érintett termékkört módosítsa, illetőleg kiegészítse, továbbá gondoskodjék a Megállapodás és az azt módosító, kiegészítő szerződések végrehajtásáról.
4. § (1) E törvény a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 1996. január 1. napjától kell alkalmazni.
(2) E törvény kihirdetésével egyidejűleg a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között 1994. április 6-án, Ljubljanában aláírt Szabadkereskedelmi Megállapodás kihirdetéséről szóló 1994. évi XCVII. törvény hatályon kívül helyezéséről szóló 1996. évi LXVIII. törvény hatályát veszti.