Időállapot: közlönyállapot (2008.IV.25.)

2008. évi XVIII. törvény - egyrészről az Európai Közösségek és tagállamaik, másrészről a Montenegrói Köztársaság közötti Stabilizációs és Társulási Megállapodás kihirdetéséről 5/19. oldal

2008 Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dióféle és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is:
– Diófélék, földimogyoró és más mag, egymással keverve is:
2008 19 – – Más, beleértve a keverékeket is:
– – – 1 kg-ot meghaladó nettó tömegű kiszerelésben:
– – – – Más:
2008 19 19 – – – – – Más
2009 Gyümölcslé (beleértve a szőlőmustot is) és zöldséglé, nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is:
– Narancslé:
2009 11 – – Fagyasztva:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 11 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 11 19 – – – – Más
– – – Legfeljebb 67 Brix-értékkel:
2009 1191 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot
2009 1199 – – – –Más
2009 19 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 19 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 19 19 – – – – Más
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
2009 19 91 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot
2009 19 98 – – – – Más
– Grépfrút- (beleértve a pomelót) lé:
2009 29 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 29 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 29 19 – – – – Más
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
2009 29 91 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot
2009 29 99 – – – – Más
– Bármilyen más egynemű citrusgyümölcs leve:
2009 39 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 39 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 39 19 – – – – Más
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 30 eurót:
2009 39 31 – – – – – Cukor hozzáadásával
2009 39 39 – – – – – Cukor hozzáadása nélkül
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €:
– – – – – Citromlé:
2009 39 51 – – – – – – 30 tömegszázalékot meghaladó hozzáadott cukortartalommal
2009 39 55 – – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 39 59 – – – – – – Cukor hozzáadása nélkül
– – – – – Más citrusgyümölcs leve:
2009 39 91 – – – – – – 30 tömegszázalékot meghaladó hozzáadott cukortartalommal
2009 39 95 – – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 39 99 – – – – – – Cukor hozzáadása nélkül
– Ananászlé:
2009 49 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 49 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 49 19 – – – – Más
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
2009 49 30 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 30 eurót, cukor hozzáadásával
– – – – Más:
2009 49 91 – – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 49 93 – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 49 99 – – – – – Cukor hozzáadása nélkül
– Szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is):
2009 69 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 69 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 €
2009 69 19 – – – – Más
– – – Több mint 30, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 18 eurót:
2009 69 51 – – – – – Koncentrált
2009 69 59 – – – – – Más
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 18 €:
– – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal:
2009 69 71 – – – – – – Koncentrált
2009 69 79 – – – – – – Más
2009 69 90 – – – – – Más
– Almalé:
2009 79 – – Más:
– – – Több mint 67 Brix-értékkel:
2009 79 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 €
2009 79 19 – – – – Más
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel:
2009 79 30 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 18 eurót, cukor hozzáadásával
– – – – Más:
2009 79 91 – – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 79 93 – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal
2009 79 99 – – – – – Cukor hozzáadása nélkül
2009 80 – Bármilyen más egynemű gyümölcs- vagy zöldséglé:
– – Több mint 67 Brix-értékkel:
– – – Körtelé:
2009 80 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 €
2009 80 19 – – – – Más
– – – Más:
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €:
2009 80 34 – – – – – Trópusi gyümölcslé
2009 80 35 – – – – – Más
– – – – Más:
2009 80 36 – – – – – Trópusi gyümölcslé
2009 80 38 – – – – – Más
2009 90 – Gyümölcs- vagy zöldséglé keverék:
– – Több mint 67 Brix-értékkel:
– – – Alma- és körtelé keveréke:
2009 90 11 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 €
2009 90 19 – – – – Más
– – – Más:
2009 90 21 – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €
2009 90 29 – – – – Más
2106 Másutt nem említett élelmiszer-készítmény:
2106 90 – Más:
– – Ízesített vagy színezett cukorszirup:
2106 90 30 – – – Izoglükózszirup
– – – Más:
2106 90 51 – – – – Tejcukorszirup
2106 90 55 – – – – Szőlőcukorszirup és maltodextrinszirup
2106 90 59 – – – – Más
2302 Gabonafélék vagy hüvelyes növények szitálásából, őrléséből vagy egyéb megmunkálása során keletkező korpa, korpás liszt és más maradék, labdacs (pellet) alakban is:
2302 10 – Kukoricából:
2302 10 10 – – Legfeljebb 35 tömegszázalék keményítőtartalommal
2302 10 90 – – Más
2302 30 – Búzából:
2302 30 10 Legfeljebb 28 tömegszázalék keményítőtartalommal és egy 0,2 mm nyílású szitán átjutó rész aránya legfeljebb 10 tömegszázalék, vagy ha a szitán átjutó rész hamutartalma legalább 1,5 tömegszázalék, szárazanyagra számítva
2302 30 90 – – Más
2302 40 – Más gabonából:
– – Rizsből:
2302 40 02 – – – Legfeljebb 35 tömegszázalék keményítőtartalommal
2302 40 08 – – – Más
– – Más:
2302 40 10 – – – Legfeljebb 28 tömegszázalék keményítőtartalommal és egy 0,2 mm nyílású szitán átjutó rész aránya legfeljebb 10 tömegszázalék, vagy ha a szitán átjutó rész hamutartalma legalább 1,5 tömegszázalék, szárazanyagra számítva
2302 40 90 – – – Más
2302 50 00 – Hüvelyes növényből
2303 Keményítő gyártásánál keletkező maradék és hasonló hulladék, kilúgozott cukorrépaszelet, kipréselt cukornád és más cukorgyártási hulladék, sör- vagy szeszgyártási üledék és hulladék, labdacs (pellet) alakban is:
2303 10 – Keményítő gyártásánál keletkező maradék és hasonló hulladék:
– – Keményítő gyártásánál keletkező hulladék kukoricából (kivéve az áztatólékoncentrátumot), amelynek szárazanyagra számított fehérjetartalma:
2303 10 11 – – – Meghaladja a 40 tömegszázalékot
2303 10 19 – – – Legfeljebb 40 tömegszázalék
2303 20 – Kilúgozott cukorrépaszelet, kipréselt cukornád és más cukorgyártási hulladék:
2303 20 90 – – Más
2303 30 00 – Sör- vagy szeszgyártási üledék és hulladék
2304 00 00 Szójababolaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is
2305 00 00 Földimogyoró-olaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is
2306 Növényi zsírok vagy olajok kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is, a 2304 vagy 2305 vámtartifaszám alá tartozó termékek kivételével:
2306 10 00 – Gyapotmagból
2306 20 00 – Lenmagból
2306 30 00 – Napraforgómagból
– Olaj repcéből vagy repcemagból:
2306 41 00 – – Alacsony erukasav-tartalmú olajrepce- vagy repcemagból
2306 49 00 – – Más
2306 90 – Más:
2306 90 05 – – Kukoricacsírából
– – Más:
– – – Olívaolaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más maradék:
2306 90 11 – – – – Legfeljebb 3 tömegszázalék olívaolaj-tartalommal
2306 90 19 – – – – 3 tömegszázalékot meghaladó olívaolaj-tartalommal
2306 90 90 – – – Más
2308 00 Állatok etetésére szolgáló, másutt nem említett növényi anyag és növényi hulladék, növényi maradék és melléktermék, labdacs (pellet) alakban is:
– Szőlőtörköly:
2308 00 11 – – Teljes alkoholtartalma legfeljebb 4,3 térfogatszázalék és szárazanyag-tartalma legalább 40 tömegszázalék
2308 00 19 – – Más
2308 00 40 – Makk és vadgesztenye; seprő vagy törköly gyümölcsből, a szőlő kivételével
2308 00 90 – Más
2309 Állatok etetésére szolgáló készítmény:
2309 90 – Más:
2309 90 10 – – Hal vagy tengeri emlős részeit tartalmazó oldat
2309 90 20 – – Az ezen árucsoporthoz tartozó kiegészítő megjegyzések 5. pontjában említett termékek
– – Más, beleértve az előkeveréket is:
– – – A 1702 30 51–1702 30 99, a 1702 40 90, a 1702 90 50 és a 2106 90 55 alszámok alá tartozó keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-, vagy tejterméktartalommal:
– – – – Keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-tartalommal:
– – – – – Keményítőtartalom nélkül vagy legfeljebb 10 tömegszázalék keményítőtartalommal:
2309 90 31 – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 33 – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 35 – – – – – – Legalább 50, de kevesebb mint 75 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 39 – – – – – – Legalább 75 tömegszázalék tejterméktartalommal
– – – – – Több mint 10, de legfeljebb 30 tömegszázalék keményítőtartalommal:
2309 90 41 – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 43 – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 49 – – – – – – Legalább 50 tömegszázalék tejterméktartalommal
– – – – – Több mint 30 tömegszázalék keményítőtartalommal:
2309 90 51 – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 53 – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 59 – – – – – – Legalább 50 tömegszázalék tejterméktartalommal
2309 90 70 – – – – Keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-tartalom nélkül, de tejterméktartalommal
– – – Más:
2309 90 91 – – – – Kilúgozott répaszelet, hozzáadott melasszal
– – – – Más:
2309 90 95 – – – – – Szerves vagy szervetlen bázison legalább 49 tömegszázalék kolin kloridot tartalmazó
2309 90 99 – – – – – Más
3301 Szilárd és vízmentes illóolajok (terpénmentesek is); rezinoidok; kivont oleorezinek; illóolaj-koncentrátum zsírban, szilárd olajban, viaszban vagy hasonló anyagban, amelyet hideg abszorbció vagy macerálás útján nyernek; illóolajok terpénmentesítésekor nyert terpéntartalmú melléktermék; illóolajok vizes desztillátuma és vizes oldata:
– Illóolajok citrusgyümölcsből:
3301 12 – – Narancsból:
3301 12 10 – – – Nem terpénmentes
3301 12 90 – – – Terpénmentes
3301 13 – – Citromból:
3301 13 10 – – – Nem terpénmentes
3301 13 90 – – – Terpénmentes
3301 19 – – Más:
3301 19 20 – – – Nem terpénmentes
3301 19 80 – – – Terpénmentes
– Illóolajok, kivéve a citrusgyümölcsből készülteket:
3301 24 – – Borsmentából (Mentha piperita):
3301 24 10 – – – Nem terpénmentes
3301 24 90 – – – Terpénmentes
330125 – – Más mentából:
3301 25 10 – – – Nem terpénmentes
3301 25 90 – – – Terpénmentes
330129 – – Más:
– – – Szegfűszegből, niaoliból és ylang-ylangból:
330129 11 – – – – Nem terpénmentes
330129 31 – – – – Terpénmentes
– – – Más:
330129 41 – – – – Nem terpénmentes
– – – – Terpénmentes:
330129 71 – – – – – Geraniumból (gólyaorrból); jázminból; vetiverből (kus-kusból)
330129 79 – – – – – Levendulából
330129 91 – – – – – Más
330130 00 – Rezinoidok
3302 Illatanyagkeverékek, valamint az iparban nyersanyagként használt keverékek, amelyek egy vagy több ilyen anyagon alapulnak (beleértve az alkoholos oldatokat is); más illatanyagkészítmény italgyártáshoz:
3302 10 – Élelmiszer- vagy italgyártáshoz használt fajták:
– – Az italgyártásban használt fajták:
3302 10 40 – – – Más
3302 10 90 – – Az élelmiszeriparban használt fajták
3501 Kazein, kazeinátok, más kazeinszármazékok; kazeinenyvek:
3501 90 – Más:
3501 90 10 – – Kazeinenyvek
3502 Albuminok (beleértve két vagy több savófehérje koncentrátumát, amely szárazanyagra számítva több mint 80 tömegszázalék savófehérjét tartalmaz), albuminátok és más albuminszármazékok:
– Tojásfehérje:
3502 11 – – Szárított:
3502 11 10 – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett
3502 1190 – – – Más
3502 19 – – Más:
3502 19 10 – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett
3502 19 90 – – – Más
3502 20 – Tejalbumin, beleértve a legalább két savófehérjét tartalmazó koncentrátumot is:
3502 20 10 – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett
– – Más:
3502 20 91 – – – Szárított (pl. lap, pikkely, pehely, por alakban)
3502 20 99 – – – Más
3502 90 – Más:
– – Albuminok, a tojásfehérje és a tejalbumin (laktalbumin) kivételével:
3502 90 20 – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett
3502 90 70 – – – Más
3502 90 90 – – Albuminátok és egyéb albuminszármazékok
3503 00 Zselatin (beleértve a négyzetes vagy téglalap alakú lapokat is, felületi megmunkálással vagy színezve is) és zselatinszármazékok; halenyv; más állati eredetű enyv, a 3501 vámtartifaszám alá tartozó kazeinenyvek kivételével:
3503 00 10 – Zselatin és származékai
3503 00 80 – Más
3504 00 00 Peptonok és ezek származékai; másutt nem említett egyéb fehérjeanyag és származékai; nyersbőr pora krómtartalommal is
3505 Dextrinek és más átalakított keményítők (pl.: előkocsonyásított vagy észterezett keményítő); keményítő-, vagy dextrin- vagy más átalakított keményítő alappal készített enyvek:
3505 10 – Dextrinek és más átalakított keményítők:
– – Más átalakított keményítők:
3505 10 50 – – – Észterezett vagy éterezett keményítők
4101 Szarvasmarhafélék (a bivalyt is beleértve), lófélék nyers bőre (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképpen tartósítva, a cserzett, a pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), szőrtelenítve vagy hasítva is:
410120 – Egész bőr szárítva legfeljebb 8 kg tömegű, szárazon sózva legfeljebb 10 kg tömegű, vagy kezeletlenül, vizesen sózva vagy másképpen tartósítva legfeljebb 16 kg tömegű:
410120 10 – – Kezeletlenül
410120 30 – – Vizesen sózva
410120 50 – – Szárítva vagy szárazon sózva
410120 90 – – Más
4101 50 – Egész bőr, 16 kg-ot meghaladó tömegű:
410150 10 – – Kezeletlenül
410150 30 – – Vizesen sózva
410150 50 – – Szárítva vagy szárazon sózva
410150 90 – – Más
4101 90 00 – Más, beleértve a hátbőrt (egész krupont), a talpbőrt (talpkrupont) és a hasrész is
4102 Juh- vagy báránybőr nyersen (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképp tartósítva, a cserzett, pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), gyapjasan vagy hasítva is, az árucsoporthoz tartozó Megjegyzések 1. c) pontjában felsoroltak kivételével:
4102 10 – Gyapjasan:
4102 10 10 – – Báránybőr
4102 10 90 – – Más
– Gyapjú nélkül:
4102 2100 – – Pácolva
4102 29 00 – – Más
4103 Más nyersbőr (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképp tartósítva, a cserzett, pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), szőrtelenítve vagy hasítva is, az árucsoporthoz tartozó Megjegyzések 1. b) és c) pontjában felsoroltak kivételével:
4103 20 00 – Hüllőbőr
4103 30 00 – Sertésbőr
4103 90 – Más:
4103 90 10 – – Kecske- vagy gidabőr
4103 90 90 – – Más
4301 Nyers szőrme (beleértve a szűcsáruként felhasználható fejet, farkat, lábat és más részeket vagy vágott darabokat is), a 4101, 4102 és a 4103 vámtartifaszám alá tartozó nyers szőrös bőr kivételével:
4301 10 00 – Vidra egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is
430130 00 – Bárányfélék, úgymint az asztrahán, broadtail, karakül, perzsa és hasonló bárány, az indiai, kínai, mongol vagy tibeti bárány egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is
4301 60 00 – Róka egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is
4301 80 – Más egész szőrme, fej, farok vagy láb nélkül is:
4301 80 30 – – Mormotából
4301 80 50 – – Vadmacskafélékből
4301 80 80 – – Más
4301 90 00 – Fej, farok, láb és más részek vagy vágott darabok, szűcsáruként felhasználhatók
500100 00 Legombolyításra alkalmas selyemhernyógubó
5002 00 00 Nyersselyem (nem sodorva)
5003 00 00 Selyemhulladék (beleértve a le nem gombolyítható selyemgubót, fonalhulladékot, a foszlatott anyagot is)

IIIb. MELLÉKLET

A KÖZÖSSÉGBŐL SZÁRMAZÓ ELSŐDLEGES MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEKRE VONATKOZÓ MONTENEGRÓI VÁMENGEDMÉNYEK
(a 27. cikk (2) bekezdésének b) pontjában említettek szerint)

Az e mellékletben felsorolt termékekre alkalmazott vámok az egyes termékekre az e mellékletben megadott ütemezésnek megfelelően csökkennek és szűnnek meg:

e megállapodás hatálybalépésének napján a behozatali vám a vám 80%-ára csökken

e megállapodás hatálybalépését követő első év január 1-jén a behozatali vám a vám 60%-ára csökken

e megállapodás hatálybalépését követő második év január 1-jén a behozatali vám a vám 40%-ára csökken

e megállapodás hatálybalépését követő harmadik év január 1-jén a behozatali vám a vám 20%-ára csökken

e megállapodás hatálybalépését követő negyedik év január 1-jén a behozatali vám a vám 0%-ára csökken

KN-kód Árumegnevezés
0102 Élő szarvasmarhafélék:
0102 90 – Más:
– – Háziasított fajták:
0102 90 05 – – – Legfeljebb 80 kg tömegű
– – – 80 kg-ot meghaladó, de legfeljebb 160 kg tömegű:
0102 90 21 – – – – Vágásra
0102 90 29 – – – – Más
– – – 160 kg-ot meghaladó, de legfeljebb 300 kg tömegű:
0102 90 41 – – – – Vágásra
0102 90 49 – – – – Más
– – – 300 kg-ot meghaladó tömegű:
– – – – Üsző (még nem borjazott nőivarú):
0102 90 51 – – – – – Vágásra
0102 90 59 – – – – – Más
– – – – Tehén:
0102 90 61 – – – – – Vágásra
0102 90 69 – – – – – Más
– – – – Más:
0102 90 71 – – – – – Vágásra
0102 90 79 – – – – – Más
0102 90 90 – – Más
0103 Élő sertés:
– Más:
0103 91 – – 50 kg-nál kisebb tömegű:
0103 91 10 – – – Háziasított fajták
0103 91 90 – – – Más
0103 92 – – Legalább 50 kg tömegű:
– – – Háziasított fajták:
0103 92 11 – – – – Legalább egyszer ellett, legalább 160 kg tömegű kocák
0103 92 19 – – – – Más
0103 92 90 – – – Más
0105 Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk:
– Legfeljebb 185 g tömegű:
0105 11 – – Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok:
– – – Nőivarú nagyszülő és szülő csibe:
0105 11 19 – – – – Más
– – – Más:
0105 1199 – – – – Más
– Más:
0105 94 00 – – A Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok
0105 99 – – Más:
0105 99 10 – – – Kacsa
0105 99 20 – – – Liba
0105 99 30 – – – Pulyka
0105 99 50 – – – Gyöngytyúk
0203 Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva:
– Friss vagy hűtött:
0203 11 – – Egész és fél:
0203 11 10 – – – Házi sertésből
0203 1190 – – – Más
0203 12 – – Comb, lapocka és részei csonttal:
– – – Házi sertésből:
0203 12 11 – – – – Comb és részei
0203 12 19 – – – – Lapocka és részei
0203 12 90 – – – Más
0203 19 – – Más:
– – – Házi sertésből:
0203 19 11 – – – – Elülső részek
0203 19 13 – – – – Tarja, karaj és részei, csonttal
0203 19 15 – – – – Oldalas és dagadó és részei
– – – – Más:
0203 19 55 – – – – – Csont nélkül
0203 19 59 – – – – – Más
0203 19 90 – – – Más
– Fagyasztva:
0203 21 – – Egész és fél:
0203 21 10 – – – Házi sertésből
0203 21 90 – – – Más
0203 22 – – Comb, lapocka és részei, csonttal:
– – – Házi sertésből:
0203 22 11 – – – – Comb és részei
0203 22 19 – – – – Lapocka és részei
0203 22 90 – – – Más
0203 29 – – Más:
– – – Házi sertésből:
0203 29 11 – – – – Elülső részek
0203 29 13 – – – – Tarja, karaj és részei, csonttal
0203 29 15 – – – – Oldalas és dagadó és részei
– – – – Más:
0203 29 55 – – – – – Csont nélkül
0203 29 59 – – – – – Más
0203 29 90 – – – Más
0207 A 0105 vámtartifaszám alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva:
– Pulykából:
0207 24 – – Nem darabolva, frissen vagy hűtve:
0207 24 10 – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „80%-os pulyka”
0207 24 90 – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „73%-os pulyka”, vagy más módon bemutatva
0207 25 – – Nem darabolva, fagyasztva:
0207 25 10 – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „80%-os pulyka”
0207 25 90 – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „73%-os pulyka”, vagy más módon bemutatva
0207 26 – – Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek frissen vagy hűtve:
– – – Darabok:
0207 26 10 – – – – Csont nélkül
– – – – Csonttal:
0207 26 20 – – – – – Felezve vagy negyedelve
0207 26 30 – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül
0207 26 40 – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég
0207 26 50 – – – – – Mell és részei
– – – – – Láb és részei:
0207 26 60 – – – – – – Alsócomb és részei
0207 26 70 – – – – – – Más
0207 26 80 – – – – – Más
– – – Vágási melléktermék, belsőség:
0207 26 91 – – – – Máj
0207 26 99 – – – – Más
0207 27 – – Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek fagyasztva:
– – – Darabok:
0207 27 10 – – – – Csont nélkül
– – – – Csonttal:
0207 27 20 – – – – – Felezve vagy negyedelve
0207 27 30 – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül
0207 27 40 – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég
0207 27 50 – – – – – Mell és részei
– – – – – Láb és részei:
0207 27 60 – – – – – – Alsócomb és részei
0207 27 70 – – – – – – Más
0207 27 80 – – – – – Más
– – – Vágási melléktermék, belsőség:
0207 27 91 – – – – Máj
0207 27 99 – – – – Más
– Kacsából, libából vagy gyöngytyúkból:
0207 32 – – Nem darabolva, frissen vagy hűtve:
– – – Kacsából:
0207 32 11 – – – – Tisztított, kivérzett, belezett, de nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „85%-os kacsa”
0207 32 15 – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „70%-os kacsa”
0207 32 19 – – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „63%-os kacsa”, vagy más módon bemutatva
– – – Libából:
0207 32 51 – – – – Tisztított, kivérzett, nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „82%-os liba”
0207 32 59 – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, szívvel és zúzával, vagy anélkül, ún. „75%-os liba”, vagy más módon bemutatva
0207 32 90 – – – Gyöngytyúkból
0207 33 – – Nem darabolva, fagyasztva:
– – – Kacsából:
0207 33 11 – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „70%-os kacsa”
0207 33 19 – – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „63%-os kacsa”, vagy más módon bemutatva
– – – Libából:
0207 33 51 – – – – Tisztított, kivérzett, nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „82%-os liba”
0207 33 59 – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, szívvel és zúzával, vagy anélkül, ún. „75%-os liba”, vagy más módon bemutatva
0207 33 90 – – – Gyöngytyúkból
0207 34 – – Hízott máj frissen vagy hűtve:
0207 34 10 – – – Libamáj
0207 34 90 – – – Kacsamáj
0207 35 – – Más frissen vagy hűtve:
– – – Darabok:
– – – – Csont nélkül:
0207 35 11 – – – – – Libából
0207 35 15 – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
– – – – Csonttal:
– – – – – Felezve vagy negyedelve:
0207 35 21 – – – – – – Kacsából
0207 35 23 – – – – – – Libából
0207 35 25 – – – – – – Gyöngytyúkból
0207 35 31 – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül
0207 35 41 – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég
– – – – – Mell és részei:
0207 35 51 – – – – – – Libából
0207 35 53 – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
– – – – – Láb és részei:
0207 35 61 – – – – – – Libából
0207 35 63 – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
0207 35 71 – – – – – Liba- vagy kacsakabát
0207 35 79 – – – – – Más
– – – Vágási melléktermékek, belsőségek:
0207 35 91 – – – – Máj, a hízott máj kivételével
0207 35 99 – – – – Más
0207 36 – – Más fagyasztva:
– – – Darabok:
– – – – Csont nélkül:
0207 36 11 – – – – – Libából
0207 36 15 – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
– – – – Csonttal:
– – – – – Felezve vagy negyedelve:
0207 36 21 – – – – – – Kacsából
0207 36 23 – – – – – – Libából
0207 36 25 – – – – – – Gyöngytyúkból
0207 36 31 – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül
0207 36 41 – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég
– – – – – Mell és részei:
0207 36 51 – – – – – – Libából
0207 36 53 – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
– – – – – Láb és részei:
0207 36 61 – – – – – – Libából
0207 36 63 – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból
0207 36 71 – – – – – Liba- vagy kacsakabát
0207 36 79 – – – – – Más
– – – Vágási melléktermékek, belsőségek:
– – – – Máj:
0207 36 81 – – – – – Hízott libamáj
0207 36 85 – – – – – Hízott kacsamáj
0207 36 89 – – – – – Más
0207 36 90 – – – – Más
0209 00 Sovány húsréteget nem tartalmazó sertészsiradék (szalonna) és baromfizsiradék, nem olvasztott vagy másképpen nem kivont, frissen, hűtve, fagyasztva, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve:
– Bőr alatti sertészsiradék (fedőszalonna):
0209 00 11 – – Frissen, hűtve, fagyasztva, sózva vagy sós lében tartósítva
0209 00 19 – – Szárítva vagy füstölve
0209 00 30 – Sertészsiradék, a 0209 00 11 vagy a 0209 00 19 alszám alá tartozó kivételével
0209 00 90 – Baromfizsiradék
0404 Tejsavó sűrítve vagy cukrozva vagy más édesítőanyag hozzáadásával is; másutt nem említett, természetes tej alkotórészeket tartalmazó termék cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is:
0404 10 – Tejsavó és módosított savó sűrítve is, vagy cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is:
– – Por, granulátum vagy más szilárd alakban:
– – – Cukor vagy más édesítőanyag hozzáadása nélkül, fehérjetartalma (nitrogéntartalom x 6,38):
– – – – Legfeljebb 15 tömegszázalék és zsírtartalma:
0404 10 02 – – – – – Legfeljebb 1,5 tömegszázalék
0404 10 04 – – – – – 1,5 tömegszázalékot meghaladó, de legfeljebb 27 tömegszázalék
0404 10 06 – – – – – 27 tömegszázalékot meghaladó
– – – – 15 tömegszázalékot meghaladó és zsírtartalma:
0404 10 12 – – – – – Legfeljebb 1,5 tömegszázalék
0404 10 14 – – – – – 1,5 tömegszázalékot meghaladó, de legfeljebb 27 tömegszázalék
0404 10 16 – – – – – 27 tömegszázalékot meghaladó