2008 | Más módon elkészített vagy tartósított, másutt nem említett gyümölcs, dióféle és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag vagy alkohol hozzáadásával is: | |
– Diófélék, földimogyoró és más mag, egymással keverve is: | ||
2008 19 | – – Más, beleértve a keverékeket is: | |
– – – 1 kg-ot meghaladó nettó tömegű kiszerelésben: | ||
– – – – Más: | ||
2008 19 19 | – – – – – Más | |
2009 | Gyümölcslé (beleértve a szőlőmustot is) és zöldséglé, nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is: | |
– Narancslé: | ||
2009 11 | – – Fagyasztva: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 11 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 11 19 | – – – – Más | |
– – – Legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
2009 1191 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot | |
2009 1199 | – – – –Más | |
2009 19 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 19 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 19 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
2009 19 91 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot | |
2009 19 98 | – – – – Más | |
– Grépfrút- (beleértve a pomelót) lé: | ||
2009 29 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 29 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 29 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
2009 29 91 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €, és hozzáadott cukortartalma meghaladja a 30 tömegszázalékot | |
2009 29 99 | – – – – Más | |
– Bármilyen más egynemű citrusgyümölcs leve: | ||
2009 39 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 39 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 39 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 30 eurót: | ||
2009 39 31 | – – – – – Cukor hozzáadásával | |
2009 39 39 | – – – – – Cukor hozzáadása nélkül | |
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €: | ||
– – – – – Citromlé: | ||
2009 39 51 | – – – – – – 30 tömegszázalékot meghaladó hozzáadott cukortartalommal | |
2009 39 55 | – – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 39 59 | – – – – – – Cukor hozzáadása nélkül | |
– – – – – Más citrusgyümölcs leve: | ||
2009 39 91 | – – – – – – 30 tömegszázalékot meghaladó hozzáadott cukortartalommal | |
2009 39 95 | – – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 39 99 | – – – – – – Cukor hozzáadása nélkül | |
– Ananászlé: | ||
2009 49 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 49 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 49 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
2009 49 30 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 30 eurót, cukor hozzáadásával | |
– – – – Más: | ||
2009 49 91 | – – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 49 93 | – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 49 99 | – – – – – Cukor hozzáadása nélkül | |
– Szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is): | ||
2009 69 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 69 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 € | |
2009 69 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 30, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 18 eurót: | ||
2009 69 51 | – – – – – Koncentrált | |
2009 69 59 | – – – – – Más | |
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 18 €: | ||
– – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal: | ||
2009 69 71 | – – – – – – Koncentrált | |
2009 69 79 | – – – – – – Más | |
2009 69 90 | – – – – – Más | |
– Almalé: | ||
2009 79 | – – Más: | |
– – – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
2009 79 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 € | |
2009 79 19 | – – – – Más | |
– – – Több mint 20, de legfeljebb 67 Brix-értékkel: | ||
2009 79 30 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke meghaladja a 18 eurót, cukor hozzáadásával | |
– – – – Más: | ||
2009 79 91 | – – – – – Több mint 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 79 93 | – – – – – Legfeljebb 30 tömegszázalék hozzáadott cukortartalommal | |
2009 79 99 | – – – – – Cukor hozzáadása nélkül | |
2009 80 | – Bármilyen más egynemű gyümölcs- vagy zöldséglé: | |
– – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
– – – Körtelé: | ||
2009 80 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 € | |
2009 80 19 | – – – – Más | |
– – – Más: | ||
– – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 €: | ||
2009 80 34 | – – – – – Trópusi gyümölcslé | |
2009 80 35 | – – – – – Más | |
– – – – Más: | ||
2009 80 36 | – – – – – Trópusi gyümölcslé | |
2009 80 38 | – – – – – Más | |
2009 90 | – Gyümölcs- vagy zöldséglé keverék: | |
– – Több mint 67 Brix-értékkel: | ||
– – – Alma- és körtelé keveréke: | ||
2009 90 11 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 22 € | |
2009 90 19 | – – – – Más | |
– – – Más: | ||
2009 90 21 | – – – – 100 kg nettó tömegre jutó értéke legfeljebb 30 € | |
2009 90 29 | – – – – Más | |
2106 | Másutt nem említett élelmiszer-készítmény: | |
2106 90 | – Más: | |
– – Ízesített vagy színezett cukorszirup: | ||
2106 90 30 | – – – Izoglükózszirup | |
– – – Más: | ||
2106 90 51 | – – – – Tejcukorszirup | |
2106 90 55 | – – – – Szőlőcukorszirup és maltodextrinszirup | |
2106 90 59 | – – – – Más | |
2302 | Gabonafélék vagy hüvelyes növények szitálásából, őrléséből vagy egyéb megmunkálása során keletkező korpa, korpás liszt és más maradék, labdacs (pellet) alakban is: | |
2302 10 | – Kukoricából: | |
2302 10 10 | – – Legfeljebb 35 tömegszázalék keményítőtartalommal | |
2302 10 90 | – – Más | |
2302 30 | – Búzából: | |
2302 30 10 | Legfeljebb 28 tömegszázalék keményítőtartalommal és egy 0,2 mm nyílású szitán átjutó rész aránya legfeljebb 10 tömegszázalék, vagy ha a szitán átjutó rész hamutartalma legalább 1,5 tömegszázalék, szárazanyagra számítva | |
2302 30 90 | – – Más | |
2302 40 | – Más gabonából: | |
– – Rizsből: | ||
2302 40 02 | – – – Legfeljebb 35 tömegszázalék keményítőtartalommal | |
2302 40 08 | – – – Más | |
– – Más: | ||
2302 40 10 | – – – Legfeljebb 28 tömegszázalék keményítőtartalommal és egy 0,2 mm nyílású szitán átjutó rész aránya legfeljebb 10 tömegszázalék, vagy ha a szitán átjutó rész hamutartalma legalább 1,5 tömegszázalék, szárazanyagra számítva | |
2302 40 90 | – – – Más | |
2302 50 00 | – Hüvelyes növényből | |
2303 | Keményítő gyártásánál keletkező maradék és hasonló hulladék, kilúgozott cukorrépaszelet, kipréselt cukornád és más cukorgyártási hulladék, sör- vagy szeszgyártási üledék és hulladék, labdacs (pellet) alakban is: | |
2303 10 | – Keményítő gyártásánál keletkező maradék és hasonló hulladék: | |
– – Keményítő gyártásánál keletkező hulladék kukoricából (kivéve az áztatólékoncentrátumot), amelynek szárazanyagra számított fehérjetartalma: | ||
2303 10 11 | – – – Meghaladja a 40 tömegszázalékot | |
2303 10 19 | – – – Legfeljebb 40 tömegszázalék | |
2303 20 | – Kilúgozott cukorrépaszelet, kipréselt cukornád és más cukorgyártási hulladék: | |
2303 20 90 | – – Más | |
2303 30 00 | – Sör- vagy szeszgyártási üledék és hulladék | |
2304 00 00 | Szójababolaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is | |
2305 00 00 | Földimogyoró-olaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is | |
2306 | Növényi zsírok vagy olajok kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is, a 2304 vagy 2305 vámtartifaszám alá tartozó termékek kivételével: | |
2306 10 00 | – Gyapotmagból | |
2306 20 00 | – Lenmagból | |
2306 30 00 | – Napraforgómagból | |
– Olaj repcéből vagy repcemagból: | ||
2306 41 00 | – – Alacsony erukasav-tartalmú olajrepce- vagy repcemagból | |
2306 49 00 | – – Más | |
2306 90 | – Más: | |
2306 90 05 | – – Kukoricacsírából | |
– – Más: | ||
– – – Olívaolaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más maradék: | ||
2306 90 11 | – – – – Legfeljebb 3 tömegszázalék olívaolaj-tartalommal | |
2306 90 19 | – – – – 3 tömegszázalékot meghaladó olívaolaj-tartalommal | |
2306 90 90 | – – – Más | |
2308 00 | Állatok etetésére szolgáló, másutt nem említett növényi anyag és növényi hulladék, növényi maradék és melléktermék, labdacs (pellet) alakban is: | |
– Szőlőtörköly: | ||
2308 00 11 | – – Teljes alkoholtartalma legfeljebb 4,3 térfogatszázalék és szárazanyag-tartalma legalább 40 tömegszázalék | |
2308 00 19 | – – Más | |
2308 00 40 | – Makk és vadgesztenye; seprő vagy törköly gyümölcsből, a szőlő kivételével | |
2308 00 90 | – Más | |
2309 | Állatok etetésére szolgáló készítmény: | |
2309 90 | – Más: | |
2309 90 10 | – – Hal vagy tengeri emlős részeit tartalmazó oldat | |
2309 90 20 | – – Az ezen árucsoporthoz tartozó kiegészítő megjegyzések 5. pontjában említett termékek | |
– – Más, beleértve az előkeveréket is: | ||
– – – A 1702 30 51–1702 30 99, a 1702 40 90, a 1702 90 50 és a 2106 90 55 alszámok alá tartozó keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-, vagy tejterméktartalommal: | ||
– – – – Keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-tartalommal: | ||
– – – – – Keményítőtartalom nélkül vagy legfeljebb 10 tömegszázalék keményítőtartalommal: | ||
2309 90 31 | – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 33 | – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 35 | – – – – – – Legalább 50, de kevesebb mint 75 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 39 | – – – – – – Legalább 75 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
– – – – – Több mint 10, de legfeljebb 30 tömegszázalék keményítőtartalommal: | ||
2309 90 41 | – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 43 | – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 49 | – – – – – – Legalább 50 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
– – – – – Több mint 30 tömegszázalék keményítőtartalommal: | ||
2309 90 51 | – – – – – – Tejterméktartalom nélkül vagy kevesebb mint 10 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 53 | – – – – – – Legalább 10, de kevesebb mint 50 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 59 | – – – – – – Legalább 50 tömegszázalék tejterméktartalommal | |
2309 90 70 | – – – – Keményítő-, szőlőcukor-, szőlőcukorszirup-, maltodextrin- vagy maltodextrinszirup-tartalom nélkül, de tejterméktartalommal | |
– – – Más: | ||
2309 90 91 | – – – – Kilúgozott répaszelet, hozzáadott melasszal | |
– – – – Más: | ||
2309 90 95 | – – – – – Szerves vagy szervetlen bázison legalább 49 tömegszázalék kolin kloridot tartalmazó | |
2309 90 99 | – – – – – Más | |
3301 | Szilárd és vízmentes illóolajok (terpénmentesek is); rezinoidok; kivont oleorezinek; illóolaj-koncentrátum zsírban, szilárd olajban, viaszban vagy hasonló anyagban, amelyet hideg abszorbció vagy macerálás útján nyernek; illóolajok terpénmentesítésekor nyert terpéntartalmú melléktermék; illóolajok vizes desztillátuma és vizes oldata: | |
– Illóolajok citrusgyümölcsből: | ||
3301 12 | – – Narancsból: | |
3301 12 10 | – – – Nem terpénmentes | |
3301 12 90 | – – – Terpénmentes | |
3301 13 | – – Citromból: | |
3301 13 10 | – – – Nem terpénmentes | |
3301 13 90 | – – – Terpénmentes | |
3301 19 | – – Más: | |
3301 19 20 | – – – Nem terpénmentes | |
3301 19 80 | – – – Terpénmentes | |
– Illóolajok, kivéve a citrusgyümölcsből készülteket: | ||
3301 24 | – – Borsmentából (Mentha piperita): | |
3301 24 10 | – – – Nem terpénmentes | |
3301 24 90 | – – – Terpénmentes | |
330125 | – – Más mentából: | |
3301 25 10 | – – – Nem terpénmentes | |
3301 25 90 | – – – Terpénmentes | |
330129 | – – Más: | |
– – – Szegfűszegből, niaoliból és ylang-ylangból: | ||
330129 11 | – – – – Nem terpénmentes | |
330129 31 | – – – – Terpénmentes | |
– – – Más: | ||
330129 41 | – – – – Nem terpénmentes | |
– – – – Terpénmentes: | ||
330129 71 | – – – – – Geraniumból (gólyaorrból); jázminból; vetiverből (kus-kusból) | |
330129 79 | – – – – – Levendulából | |
330129 91 | – – – – – Más | |
330130 00 | – Rezinoidok | |
3302 | Illatanyagkeverékek, valamint az iparban nyersanyagként használt keverékek, amelyek egy vagy több ilyen anyagon alapulnak (beleértve az alkoholos oldatokat is); más illatanyagkészítmény italgyártáshoz: | |
3302 10 | – Élelmiszer- vagy italgyártáshoz használt fajták: | |
– – Az italgyártásban használt fajták: | ||
3302 10 40 | – – – Más | |
3302 10 90 | – – Az élelmiszeriparban használt fajták | |
3501 | Kazein, kazeinátok, más kazeinszármazékok; kazeinenyvek: | |
3501 90 | – Más: | |
3501 90 10 | – – Kazeinenyvek | |
3502 | Albuminok (beleértve két vagy több savófehérje koncentrátumát, amely szárazanyagra számítva több mint 80 tömegszázalék savófehérjét tartalmaz), albuminátok és más albuminszármazékok: | |
– Tojásfehérje: | ||
3502 11 | – – Szárított: | |
3502 11 10 | – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett | |
3502 1190 | – – – Más | |
3502 19 | – – Más: | |
3502 19 10 | – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett | |
3502 19 90 | – – – Más | |
3502 20 | – Tejalbumin, beleértve a legalább két savófehérjét tartalmazó koncentrátumot is: | |
3502 20 10 | – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett | |
– – Más: | ||
3502 20 91 | – – – Szárított (pl. lap, pikkely, pehely, por alakban) | |
3502 20 99 | – – – Más | |
3502 90 | – Más: | |
– – Albuminok, a tojásfehérje és a tejalbumin (laktalbumin) kivételével: | ||
3502 90 20 | – – – Emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagy alkalmatlanná tett | |
3502 90 70 | – – – Más | |
3502 90 90 | – – Albuminátok és egyéb albuminszármazékok | |
3503 00 | Zselatin (beleértve a négyzetes vagy téglalap alakú lapokat is, felületi megmunkálással vagy színezve is) és zselatinszármazékok; halenyv; más állati eredetű enyv, a 3501 vámtartifaszám alá tartozó kazeinenyvek kivételével: | |
3503 00 10 | – Zselatin és származékai | |
3503 00 80 | – Más | |
3504 00 00 | Peptonok és ezek származékai; másutt nem említett egyéb fehérjeanyag és származékai; nyersbőr pora krómtartalommal is | |
3505 | Dextrinek és más átalakított keményítők (pl.: előkocsonyásított vagy észterezett keményítő); keményítő-, vagy dextrin- vagy más átalakított keményítő alappal készített enyvek: | |
3505 10 | – Dextrinek és más átalakított keményítők: | |
– – Más átalakított keményítők: | ||
3505 10 50 | – – – Észterezett vagy éterezett keményítők | |
4101 | Szarvasmarhafélék (a bivalyt is beleértve), lófélék nyers bőre (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképpen tartósítva, a cserzett, a pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), szőrtelenítve vagy hasítva is: | |
410120 | – Egész bőr szárítva legfeljebb 8 kg tömegű, szárazon sózva legfeljebb 10 kg tömegű, vagy kezeletlenül, vizesen sózva vagy másképpen tartósítva legfeljebb 16 kg tömegű: | |
410120 10 | – – Kezeletlenül | |
410120 30 | – – Vizesen sózva | |
410120 50 | – – Szárítva vagy szárazon sózva | |
410120 90 | – – Más | |
4101 50 | – Egész bőr, 16 kg-ot meghaladó tömegű: | |
410150 10 | – – Kezeletlenül | |
410150 30 | – – Vizesen sózva | |
410150 50 | – – Szárítva vagy szárazon sózva | |
410150 90 | – – Más | |
4101 90 00 | – Más, beleértve a hátbőrt (egész krupont), a talpbőrt (talpkrupont) és a hasrész is | |
4102 | Juh- vagy báránybőr nyersen (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképp tartósítva, a cserzett, pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), gyapjasan vagy hasítva is, az árucsoporthoz tartozó Megjegyzések 1. c) pontjában felsoroltak kivételével: | |
4102 10 | – Gyapjasan: | |
4102 10 10 | – – Báránybőr | |
4102 10 90 | – – Más | |
– Gyapjú nélkül: | ||
4102 2100 | – – Pácolva | |
4102 29 00 | – – Más | |
4103 | Más nyersbőr (kezeletlenül vagy sózva, szárítva, meszezve, pácolva vagy másképp tartósítva, a cserzett, pergamentált vagy tovább kikészített bőrök kivételével), szőrtelenítve vagy hasítva is, az árucsoporthoz tartozó Megjegyzések 1. b) és c) pontjában felsoroltak kivételével: | |
4103 20 00 | – Hüllőbőr | |
4103 30 00 | – Sertésbőr | |
4103 90 | – Más: | |
4103 90 10 | – – Kecske- vagy gidabőr | |
4103 90 90 | – – Más | |
4301 | Nyers szőrme (beleértve a szűcsáruként felhasználható fejet, farkat, lábat és más részeket vagy vágott darabokat is), a 4101, 4102 és a 4103 vámtartifaszám alá tartozó nyers szőrös bőr kivételével: | |
4301 10 00 | – Vidra egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is | |
430130 00 | – Bárányfélék, úgymint az asztrahán, broadtail, karakül, perzsa és hasonló bárány, az indiai, kínai, mongol vagy tibeti bárány egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is | |
4301 60 00 | – Róka egész szőrméje, fej, farok vagy láb nélkül is | |
4301 80 | – Más egész szőrme, fej, farok vagy láb nélkül is: | |
4301 80 30 | – – Mormotából | |
4301 80 50 | – – Vadmacskafélékből | |
4301 80 80 | – – Más | |
4301 90 00 | – Fej, farok, láb és más részek vagy vágott darabok, szűcsáruként felhasználhatók | |
500100 00 | Legombolyításra alkalmas selyemhernyógubó | |
5002 00 00 | Nyersselyem (nem sodorva) | |
5003 00 00 | Selyemhulladék (beleértve a le nem gombolyítható selyemgubót, fonalhulladékot, a foszlatott anyagot is) |
Az e mellékletben felsorolt termékekre alkalmazott vámok az egyes termékekre az e mellékletben megadott ütemezésnek megfelelően csökkennek és szűnnek meg:
e megállapodás hatálybalépésének napján a behozatali vám a vám 80%-ára csökken
e megállapodás hatálybalépését követő első év január 1-jén a behozatali vám a vám 60%-ára csökken
e megállapodás hatálybalépését követő második év január 1-jén a behozatali vám a vám 40%-ára csökken
e megállapodás hatálybalépését követő harmadik év január 1-jén a behozatali vám a vám 20%-ára csökken
e megállapodás hatálybalépését követő negyedik év január 1-jén a behozatali vám a vám 0%-ára csökken
KN-kód | Árumegnevezés | |
0102 | Élő szarvasmarhafélék: | |
0102 90 | – Más: | |
– – Háziasított fajták: | ||
0102 90 05 | – – – Legfeljebb 80 kg tömegű | |
– – – 80 kg-ot meghaladó, de legfeljebb 160 kg tömegű: | ||
0102 90 21 | – – – – Vágásra | |
0102 90 29 | – – – – Más | |
– – – 160 kg-ot meghaladó, de legfeljebb 300 kg tömegű: | ||
0102 90 41 | – – – – Vágásra | |
0102 90 49 | – – – – Más | |
– – – 300 kg-ot meghaladó tömegű: | ||
– – – – Üsző (még nem borjazott nőivarú): | ||
0102 90 51 | – – – – – Vágásra | |
0102 90 59 | – – – – – Más | |
– – – – Tehén: | ||
0102 90 61 | – – – – – Vágásra | |
0102 90 69 | – – – – – Más | |
– – – – Más: | ||
0102 90 71 | – – – – – Vágásra | |
0102 90 79 | – – – – – Más | |
0102 90 90 | – – Más | |
0103 | Élő sertés: | |
– Más: | ||
0103 91 | – – 50 kg-nál kisebb tömegű: | |
0103 91 10 | – – – Háziasított fajták | |
0103 91 90 | – – – Más | |
0103 92 | – – Legalább 50 kg tömegű: | |
– – – Háziasított fajták: | ||
0103 92 11 | – – – – Legalább egyszer ellett, legalább 160 kg tömegű kocák | |
0103 92 19 | – – – – Más | |
0103 92 90 | – – – Más | |
0105 | Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk: | |
– Legfeljebb 185 g tömegű: | ||
0105 11 | – – Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok: | |
– – – Nőivarú nagyszülő és szülő csibe: | ||
0105 11 19 | – – – – Más | |
– – – Más: | ||
0105 1199 | – – – – Más | |
– Más: | ||
0105 94 00 | – – A Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok | |
0105 99 | – – Más: | |
0105 99 10 | – – – Kacsa | |
0105 99 20 | – – – Liba | |
0105 99 30 | – – – Pulyka | |
0105 99 50 | – – – Gyöngytyúk | |
0203 | Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva: | |
– Friss vagy hűtött: | ||
0203 11 | – – Egész és fél: | |
0203 11 10 | – – – Házi sertésből | |
0203 1190 | – – – Más | |
0203 12 | – – Comb, lapocka és részei csonttal: | |
– – – Házi sertésből: | ||
0203 12 11 | – – – – Comb és részei | |
0203 12 19 | – – – – Lapocka és részei | |
0203 12 90 | – – – Más | |
0203 19 | – – Más: | |
– – – Házi sertésből: | ||
0203 19 11 | – – – – Elülső részek | |
0203 19 13 | – – – – Tarja, karaj és részei, csonttal | |
0203 19 15 | – – – – Oldalas és dagadó és részei | |
– – – – Más: | ||
0203 19 55 | – – – – – Csont nélkül | |
0203 19 59 | – – – – – Más | |
0203 19 90 | – – – Más | |
– Fagyasztva: | ||
0203 21 | – – Egész és fél: | |
0203 21 10 | – – – Házi sertésből | |
0203 21 90 | – – – Más | |
0203 22 | – – Comb, lapocka és részei, csonttal: | |
– – – Házi sertésből: | ||
0203 22 11 | – – – – Comb és részei | |
0203 22 19 | – – – – Lapocka és részei | |
0203 22 90 | – – – Más | |
0203 29 | – – Más: | |
– – – Házi sertésből: | ||
0203 29 11 | – – – – Elülső részek | |
0203 29 13 | – – – – Tarja, karaj és részei, csonttal | |
0203 29 15 | – – – – Oldalas és dagadó és részei | |
– – – – Más: | ||
0203 29 55 | – – – – – Csont nélkül | |
0203 29 59 | – – – – – Más | |
0203 29 90 | – – – Más | |
0207 | A 0105 vámtartifaszám alá tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva: | |
– Pulykából: | ||
0207 24 | – – Nem darabolva, frissen vagy hűtve: | |
0207 24 10 | – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „80%-os pulyka” | |
0207 24 90 | – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „73%-os pulyka”, vagy más módon bemutatva | |
0207 25 | – – Nem darabolva, fagyasztva: | |
0207 25 10 | – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „80%-os pulyka” | |
0207 25 90 | – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „73%-os pulyka”, vagy más módon bemutatva | |
0207 26 | – – Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek frissen vagy hűtve: | |
– – – Darabok: | ||
0207 26 10 | – – – – Csont nélkül | |
– – – – Csonttal: | ||
0207 26 20 | – – – – – Felezve vagy negyedelve | |
0207 26 30 | – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül | |
0207 26 40 | – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég | |
0207 26 50 | – – – – – Mell és részei | |
– – – – – Láb és részei: | ||
0207 26 60 | – – – – – – Alsócomb és részei | |
0207 26 70 | – – – – – – Más | |
0207 26 80 | – – – – – Más | |
– – – Vágási melléktermék, belsőség: | ||
0207 26 91 | – – – – Máj | |
0207 26 99 | – – – – Más | |
0207 27 | – – Darabok és vágási melléktermékek, belsőségek fagyasztva: | |
– – – Darabok: | ||
0207 27 10 | – – – – Csont nélkül | |
– – – – Csonttal: | ||
0207 27 20 | – – – – – Felezve vagy negyedelve | |
0207 27 30 | – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül | |
0207 27 40 | – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég | |
0207 27 50 | – – – – – Mell és részei | |
– – – – – Láb és részei: | ||
0207 27 60 | – – – – – – Alsócomb és részei | |
0207 27 70 | – – – – – – Más | |
0207 27 80 | – – – – – Más | |
– – – Vágási melléktermék, belsőség: | ||
0207 27 91 | – – – – Máj | |
0207 27 99 | – – – – Más | |
– Kacsából, libából vagy gyöngytyúkból: | ||
0207 32 | – – Nem darabolva, frissen vagy hűtve: | |
– – – Kacsából: | ||
0207 32 11 | – – – – Tisztított, kivérzett, belezett, de nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „85%-os kacsa” | |
0207 32 15 | – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „70%-os kacsa” | |
0207 32 19 | – – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „63%-os kacsa”, vagy más módon bemutatva | |
– – – Libából: | ||
0207 32 51 | – – – – Tisztított, kivérzett, nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „82%-os liba” | |
0207 32 59 | – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, szívvel és zúzával, vagy anélkül, ún. „75%-os liba”, vagy más módon bemutatva | |
0207 32 90 | – – – Gyöngytyúkból | |
0207 33 | – – Nem darabolva, fagyasztva: | |
– – – Kacsából: | ||
0207 33 11 | – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, de nyakkal, szívvel, májjal és zúzával, ún. „70%-os kacsa” | |
0207 33 19 | – – – – Tisztított és bontott, fej, láb, nyak, szív, máj és zúza nélkül, ún. „63%-os kacsa”, vagy más módon bemutatva | |
– – – Libából: | ||
0207 33 51 | – – – – Tisztított, kivérzett, nem bontott, fejjel és lábbal, ún. „82%-os liba” | |
0207 33 59 | – – – – Tisztított és bontott, fej és láb nélkül, szívvel és zúzával, vagy anélkül, ún. „75%-os liba”, vagy más módon bemutatva | |
0207 33 90 | – – – Gyöngytyúkból | |
0207 34 | – – Hízott máj frissen vagy hűtve: | |
0207 34 10 | – – – Libamáj | |
0207 34 90 | – – – Kacsamáj | |
0207 35 | – – Más frissen vagy hűtve: | |
– – – Darabok: | ||
– – – – Csont nélkül: | ||
0207 35 11 | – – – – – Libából | |
0207 35 15 | – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
– – – – Csonttal: | ||
– – – – – Felezve vagy negyedelve: | ||
0207 35 21 | – – – – – – Kacsából | |
0207 35 23 | – – – – – – Libából | |
0207 35 25 | – – – – – – Gyöngytyúkból | |
0207 35 31 | – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül | |
0207 35 41 | – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég | |
– – – – – Mell és részei: | ||
0207 35 51 | – – – – – – Libából | |
0207 35 53 | – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
– – – – – Láb és részei: | ||
0207 35 61 | – – – – – – Libából | |
0207 35 63 | – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
0207 35 71 | – – – – – Liba- vagy kacsakabát | |
0207 35 79 | – – – – – Más | |
– – – Vágási melléktermékek, belsőségek: | ||
0207 35 91 | – – – – Máj, a hízott máj kivételével | |
0207 35 99 | – – – – Más | |
0207 36 | – – Más fagyasztva: | |
– – – Darabok: | ||
– – – – Csont nélkül: | ||
0207 36 11 | – – – – – Libából | |
0207 36 15 | – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
– – – – Csonttal: | ||
– – – – – Felezve vagy negyedelve: | ||
0207 36 21 | – – – – – – Kacsából | |
0207 36 23 | – – – – – – Libából | |
0207 36 25 | – – – – – – Gyöngytyúkból | |
0207 36 31 | – – – – – Szárny egészben, szárnyvéggel vagy anélkül | |
0207 36 41 | – – – – – Hát, nyak, egyben vagy külön, far és szárnyvég | |
– – – – – Mell és részei: | ||
0207 36 51 | – – – – – – Libából | |
0207 36 53 | – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
– – – – – Láb és részei: | ||
0207 36 61 | – – – – – – Libából | |
0207 36 63 | – – – – – – Kacsából vagy gyöngytyúkból | |
0207 36 71 | – – – – – Liba- vagy kacsakabát | |
0207 36 79 | – – – – – Más | |
– – – Vágási melléktermékek, belsőségek: | ||
– – – – Máj: | ||
0207 36 81 | – – – – – Hízott libamáj | |
0207 36 85 | – – – – – Hízott kacsamáj | |
0207 36 89 | – – – – – Más | |
0207 36 90 | – – – – Más | |
0209 00 | Sovány húsréteget nem tartalmazó sertészsiradék (szalonna) és baromfizsiradék, nem olvasztott vagy másképpen nem kivont, frissen, hűtve, fagyasztva, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve: | |
– Bőr alatti sertészsiradék (fedőszalonna): | ||
0209 00 11 | – – Frissen, hűtve, fagyasztva, sózva vagy sós lében tartósítva | |
0209 00 19 | – – Szárítva vagy füstölve | |
0209 00 30 | – Sertészsiradék, a 0209 00 11 vagy a 0209 00 19 alszám alá tartozó kivételével | |
0209 00 90 | – Baromfizsiradék | |
0404 | Tejsavó sűrítve vagy cukrozva vagy más édesítőanyag hozzáadásával is; másutt nem említett, természetes tej alkotórészeket tartalmazó termék cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is: | |
0404 10 | – Tejsavó és módosított savó sűrítve is, vagy cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is: | |
– – Por, granulátum vagy más szilárd alakban: | ||
– – – Cukor vagy más édesítőanyag hozzáadása nélkül, fehérjetartalma (nitrogéntartalom x 6,38): | ||
– – – – Legfeljebb 15 tömegszázalék és zsírtartalma: | ||
0404 10 02 | – – – – – Legfeljebb 1,5 tömegszázalék | |
0404 10 04 | – – – – – 1,5 tömegszázalékot meghaladó, de legfeljebb 27 tömegszázalék | |
0404 10 06 | – – – – – 27 tömegszázalékot meghaladó | |
– – – – 15 tömegszázalékot meghaladó és zsírtartalma: | ||
0404 10 12 | – – – – – Legfeljebb 1,5 tömegszázalék | |
0404 10 14 | – – – – – 1,5 tömegszázalékot meghaladó, de legfeljebb 27 tömegszázalék | |
0404 10 16 | – – – – – 27 tömegszázalékot meghaladó |