Időállapot: közlönyállapot (2010.XI.15.)

2010. évi CXI. törvény - az egyrészről az Európai Közösségek és azok tagállamai, másrészről Izrael Állam közötti társulás létrehozásáról szóló euro-mediterrán megállapodás és annak módosításainak kihirdetéséről 13/13. oldal

0805 20 10 Mandarin (ideértve a tangerine és a satsuma fajtát is), clementine, wilking és hasonló citrushibridek frissen 100 2000 -
0805 50 10 Citrom (Citrus limon, Citrus limonum) és lime (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia) frissen 100 500 -
0806 10 Szőlő frissen 100 500 -
0806 20 Szőlő szárítva 100 120 25
0807 11 Görögdinnye frissen 100 750 -
0807 19 Dinnye frissen 100 300 -
0808 10 Alma frissen 100 3280 -
ex 0808 20 Körte frissen 100 2140 -
ex 0808 20 Birs frissen 100 380 -
0809 10 Kajszibarack frissen 100 300 -
0809 20 Cseresznye és meggy frissen 100 100 -
0809 30 Őszibarack, beleértve a nektarint is 100 300 -
0809 40 Szilva és kökény 100 500 -
0810 50 Kivi frissen 100 200 -
ex 0811 20 Málna, fekete ribiszke, piros ribiszke, földi szeder és faeper nyersen vagy gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is, fagyasztva, nem édesített 100 160 -
0811 90 Más gyümölcs és diófélék nyersen vagy gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is, fagyasztva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is 100 660 -
0812 10 Cseresznye és meggy ideiglenesen tartósítva (pl. kén-dioxid-gázzal, sós lében, kénes vízben vagy más tartósító oldatban), de közvetlen fogyasztásra nem alkalmas állapotban 100 620 -
0812 90 10 Földieper ideiglenesen tartósítva, de közvetlen fogyasztásra nem alkalmas állapotban 100 100 -
0813 20 Aszalt szilva 100 730 -
0904 20 A Capsicum vagy a Pimenta nemhez tartozó növények gyümölcse szárítva vagy zúzva vagy őrölve is 100 110 -
1001 10 Keménybúza (durumbúza) 100 10640 -
1001 90 Más búza és kétszeres *  100 190840 -
ex 1001 90 Más búza és kétszeres állati takarmányozásra 100 300000 -
1209 99 20 Görögdinnyemag 100 560 -
1507 10 10 Emberi fogyasztásra alkalmas szójababolaj tisztítva is 100 5000 40
1507 90 10
1509 10
1509 90 30
Szűz olívaolaj
Emberi fogyasztásra alkalmas, nem szűz olívaolaj
100 300 -
1509 90 90 Emberi fogyasztásra nem alkalmas, nem szűz olívaolaj 100 700 -
ex 1512 Emberi fogyasztásra alkalmas napraforgómag-, pórsáfránymag- és gyapotmagolaj és ezek frakciói finomítva is, de vegyileg nem átalakítva 40 korlátlan -
ex 1514 Emberi fogyasztásra alkalmas olaj repce-, repce- vagy mustárolaj és ezek frakciói, finomítva is, de vegyileg nem átalakítva 40 korlátlan -
1601 Kolbász és hasonló termék húsból, vágási melléktermékből, belsőségből vagy vérből; ezeken a termékeken alapuló élelmiszerek 100 500 -
1602 31 Elkészített vagy konzervált hús, vágási melléktermék vagy belsőség pulykából 100 5000 -
1602 32 Elkészített vagy konzervált hús vagy vágási melléktermék és belsőség a Gallus domesticus fajhoz tartozó szárnyasokból 100 2000 -
1602 50 Feldolgozott vagy tartósított hús vagy vágási melléktermék és belsőség szarvasmarhafélékből 100 340 -
1604 11 10 Lazac légmentes csomagolásban 100 100 -
1604 12 90 Más 50 korlátlan -
1604 13 Szardínia 100 230 -
1604 14 Tonhal 100 330 -
ex 1604 Makréla 100 80 -
15 90
1604 16 00 Ajóka 50 korlátlan -
ex 1604 19 90 Tőkehal, fekete tőkehal, szürke tőkehal, alaszkai tőkehal 100 150 -
ex 1604 20 90 Hering, kardhal, makréla 100 100 -
1604 30 Kaviár és kaviárpótló 100 25 -
1702 30 10 Folyékony glükóz 15 korlátlan -
1704 10 90 Rágógumi, cukorbevonattal is, 10 tömegszázaléknál kevesebb gumialap-tartalommal 100 75
1905 31 10 Édes keksz (biscuit) legalább 10 tömegszázalék tojás-, legalább 1,5 tömegszázalék tej zsír- és legalább 2,5 tömegszázalék tejfehérje-tartalommal 100 1200
1905 32 20 Más gofri és ostya, töltelék nélkül
1905 32 30 Gofri és ostya legalább 1,5 tömegszázalék tej zsír- és legalább 2,5 tömegszázalék tejfehérje-tartalmú töltelékkel
1905 32 90 Más
2001 10 Uborka és apró uborka ecettel vagy ecetsavval elkészítve vagy tartósítva (savanyúság) 17 60 -
2001 90 90 Nem uborka és apró uborka, olajbogyó, csemegekukorica (Zea mays var. saccharata), jamgyökér, édesburgonya (batáta) és a növények hasonló, étkezésre alkalmas részei, legalább 5 tömegszázalék
keményítőtartalommal, ecettel vagy ecetsavval elkészítve vagy tartósítva
100 1000 -
2002 10 Paradicsom egészben vagy darabolva, ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva 100 100 -
ex 2002 90 10
ex 2002 90 90
Paradicsompüré, a Mezőgazdasági Minisztérium főigazgatójának a jóváhagyásával 50 1030 -
ex 2004 90 Más zöldség és zöldségkeverék a homogenizált készítmények kivételével, liszt vagy dara formában 100 340 -
ex 2004 90 Más zöldség a homogenizált készítmények kivételével 65 korlátlan -
2005 20 90 Burgonya ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva 100 250 -
2005 40 90 Borsó a homogenizált készítmények kivételével, ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva 100 300 -
2005 51 Bab kifejtve, ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva 100 300 -
2005 70 Olajbogyó ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva 100 250 -
2005 99 90 Más zöldség és zöldségkeverék ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva, nem fagyasztva 100 1310 -
2006 00 Zöldség, gyümölcs, dióféle, gyümölcshéj és más növényrész, cukorral tartósítva (drénezett, cukrozott vagy kandírozott) 100 100 -
ex 2007 99 Más dzsem, gyümölcskocsonya (zselé), gyümölcsíz, püré vagy krém gyümölcsből vagy diófélékből, főzéssel készítve, 30 tömegszázalékot meghaladó cukortartalommal, a földieper kivételével 100 1430 -
2008 40 Körte más módon elkészítve vagy tartósítva 100 500 -
2008 50 Kajszibarack más módon elkészítve vagy tartósítva 100 520 -
ex 2008 60 Meggy elkészítve vagy tartósítva, alkohol hozzáadása nélkül de hozzáadott cukorral 92 270 -
2008 70 Őszibarack, beleértve a nektarint is, más módon elkészítve vagy tartósítva 100 2240 -
ex 2008 80 Földieper más módon elkészítve vagy tartósítva, legalább 4,5 kg kiszerelésben (cukor és alkohol hozzáadása nélkül) 100 220 -
ex 2008 92 Trópusi gyümölcsök keverékei földieper, diófélék és citrusfélék nélkül 100 560 -
2008 99 Más módon elkészített, másutt nem említett más gyümölcs, dióféle és más ehető növényrész, cukor vagy más édesítőanyag, vagy alkohol hozzáadásával is 100 500 -
ex 2009 11
ex 2009 19
Narancslé fagyasztva is, nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, legfeljebb 67 Brix-értékkel, 230 kg-ot meghaladó kiszerelésben 100 korlátlan -
ex 2009 29 Grépfrútlé nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, legfeljebb 67 Brix-értékkel, 230 kg nettó tömeget meghaladó kiszerelésben
ex 2009 31 Citromlé nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadása nélkül, legfeljebb 20 Brix-értékkel 100 560 -
ex 2009 39 11 Más citromlé nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, több mint 50 Brix-értékkel 100 1080 -
2009 61 Szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is) nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, legfeljebb 30 Brix-értékkel 100 230 -
ex 2009 69 Más szőlőlé (beleértve a szőlőmustot is) nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, több mint 67 Brix-értékkel
2009 71 Almaié nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, legfeljebb 20 Brix-értékkel 100 790 -
ex 2009 79 Más almaié nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, több mint 20 Brix-értékkel 100 1670 -
ex 2009 80 Bármilyen más egynemű gyümölcs- vagy zöldséglé nem erjesztve és hozzáadott alkoholtartalom nélkül, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is, több mint 67 Brix-értékkel 100 880 -
ex 2009 90 Gyümölcs- vagy zöldséglékeverék a szőlő és a paradicsom kivételével, több mint 20 Brix-értékkel 100 600 -
2105 00 Fagylalt és más ehető jégkrém, kakaótartalommal is 30%
csökkent és a mezőgazdasági
komponensre * 
500
2204 Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust, a 2009 vtsz. alá tartozó kivételével 100 4300 hl -
2205 10 2205 90 Vermut és friss szőlőből készült más bor növényekkel vagy aromatikus anyagokkal ízesítve 100 2000 hl
2207 10 51
2207 10 91
Szőlőből nyert nem denaturált etilalkohol legalább 80 térfogatszázalék alkoholtartalommal 100 3450
2208 20 91 Szőlőbor vagy szőlőtörköly desztillációjából nyert szesz legalább 17 térfogatszázalék alkoholtartalommal, amelynek a sékelbe átszámított ára centiliterenként több mint 0,05 dollár 100 2000 Hpa
2304 Szójababolaj kivonásakor keletkező olajpogácsa és más szilárd maradék, őrölve vagy labdacs (pellet) alakban is 100 5220 -
2306 30 00 Olajpogácsa és más szilárd maradék Alkalmazandó vám:
2,5%
10000 -
2306 41 Dara repcemagból Alkalmazandó vám: 4,5% 3920 -
2309 10 20 Kutya vagy macskaeledel a kiskereskedelemben szokásos módon kiszerelve, legalább 15, de kevesebb mint 35 tömegszázalék fehérjeanyag-tartalommal és legalább 4 tömegszázalék zsíranyagtartalommal 100 1150 -
2309 90 20 Állatok etetésére szolgáló más készítmény legalább 15, de kevesebb mint 35 tömegszázalék fehérjeanyag-tartalommal és legalább 4 tömegszázalék zsíranyagtartalommal, valamint díszhalnak és díszmadárnak készített eledel 100 1610 -
3502 11
3502 19
Tojásfehérje 100 50

3. táblázat

A 1. táblázatban felsorolt egyes termékekre vonatkozó vámokat az alábbiak szerint kell meghatározni:

Izraeli kód *  Meghatározandó értékvám (%) Meghatározandó specifikus vám * 
(a) (b)
0104 10 90 110
0105 12 10 60
0105 19 10 60
0105 94 00 110
0105 99 00 110
0204 10 19 50
0204 10 99 50
0204 21 19 50
0204 21 99 50
0204 22 19 50
0204 22 99 50
0204 23 19 50
0204 23 99 50
0204 30 90 50
0204 41 90 50
0204 42 90 50
0204 43 90 50
0204 50 19 50
0206 80 00 60
0207 11 10 80
0207 11 90 80
0207 12 10 80
0207 12 90 80
0207 13 00 110
0207 14 10 110
0207 14 90 110
0207 24 00 80
0207 25 00 80
0207 26 00 110
0207 27 10 110
0207 27 90 110
0210 20 00 110
0408 91 00 110
0408 99 00 110
0702 00 10 150
0702 00 90 150
0703 90 00 75
0704 10 10 75
0704 10 20 75
0704 10 90 75
0704 20 00 75
0704 90 10 75
0704 90 20 75
0704 90 30 75
0704 90 90 75
0705 11 00 60
0705 19 00 60
0706 90 10 75
0706 90 30 75
0706 90 50 110
0706 90 90 75
0708 10 00 75
0708 20 00 75
0708 90 10 75
0709 20 00 75
0709 40 00 60
0709 51 90 60
0709 59 90 60
0709 70 00 80
0709 90 31 75
0709 90 33 75
0709 90 90 75
0710 29 90 20
0710 30 90 30
0710 40 00 0 0,63 NIS/kg
0711 90 41 0 0,55 NIS/kg
0805 40 10 90
0805 50 10 120
0805 90 11 100
0805 90 19 75
0806 10 00 150
0806 20 90 150
0807 11 10 50
0807 19 90 70
0808 20 19 80
0809 10 90 60
0809 30 90 50
0809 40 90 60
0810 20 00 30
ex 0810 90 30
0811 20 90 12
0811 90 11 20
0811 90 19 30
0812 90 90 12
0813 40 00 20
0904 11 00 8
0904 12 00 15
0904 20 90 12
0910 99 90 15
1001 10 90 50
1001 90 90 50
1105 20 00 14,4
1108 11 00 15
1108 12 10 8
1108 12 90 12
1108 13 00 8
1108 14 00 8
1108 19 00 8
1209 91 29 12
1404 90 19 19,5
1501 00 00 12
1507 10 90 8
1507 90 90 8
1508 10 00 8
1508 90 90 8
1510 00 90 8
1511 1020 8
1511 90 90 8
1512 11 90 8
1512 19 90 8
1512 21 90 8
1512 29 90 8
1513 11 90 8
1513 19 90 8
1513 21 20 8
1513 29 90 8
1514 11 90 8
1514 19 90 8
1514 91 90 8
1514 99 90 8
1515 11 90 4
1515 19 90 4
1515 2120 8
1515 29 90 8
1515 30 00 8
1515 50 90 8
1515 90 22 8
1515 90 30 8
1516 10 11 28
1516 20 19 8
1516 20 91 12
1516 20 92 4
1516 20 99 8
1601 00 90 12
1602 20 99 12
1602 41 00 12
1602 42 00 12
1602 49 90 12
1602 50 91 12
1602 50 99 12
1602 90 90 12
1603 00 00 12
1704 10 90 0 0,llNIS/kg
1905 31 10 0 1,05 NIS/kg DNT mint 112%
1905 32 20 0 0,42 NIS/kg DNT mint 112%
1905 32 30 0 1,05 NIS/kg DNT mint 112%
1905 32 90 0 0,42 NIS/kg DNT mint 112%
1905 90 30 6,3
1905 90 91 0 1,05 NIS/kg DNT mint 112%
1905 90 92 0 0,17 NIS/kg DNT mint 112%
2001 90 30 0 0,71 NIS/kg
2001 90 40 0 1,95 NIS/kg
2004 10 10 8
2004 90 19 8
2004 90 93 0 0,71 NIS/kg
2005 20 10 8
2005 40 10 5,8
2005 51 00 12
2005 59 10 6,3
2005 60 00 12
2005 80 20 0 0,71 NIS/kg DNT mint 12%
2005 80 91 12 -
2005 80 99 0 0,71 NIS/kg
2005 99 10 6
2006 00 00 12
2007 91 00 12
2007 99 91 12
2007 99 92 12
2008 19 32 40
2008 19 40 12
2008 19 91 30
2008 20 20 12
2008 20 90 12
2008 30 20 12
2008 40 20 12
2008 50 20 12
2008 60 20 12
2008 70 20 12
2008 80 20 12
2008 91 00 12
2008 92 30 12
2008 99 12 12
2008 99 19 40
2008 99 30 12
2009 11 19 30
2009 11 20 45
2009 11 90 30
2009 12 90 30
2009 19 19 30
2009 19 90 45
2009 21 90 30
2009 29 19 30
2009 29 90 45
2009 31 10 12
2009 31 90 12
2009 39 11 12
2009 39 19 12
2009 39 90 12
2009 71 10 25
2009 71 90 30
2009 79 30 20
2009 79 90 45
2009 90 21 35
2009 90 24 30
2104 10 10 8
2105 00 11 0 0,24 NIS/kg DNT mint 85%
2105 00 12 0 1,22 NIS/kg DNT mint 85%
2105 00 13 0 1,87 NIS/kg DNT mint 85%
2205 10 00 20
2205 90 00 20
2207 10 51 0 8,90 NIS/1 alkohol
2207 10 91 0 8,90 NIS/1 alkohol
2208 20 99 0 7,5 NIS/1 alkohol
3502 11 90 0 8,4 NIS/kg DNT mint 50%
3502 19 90 0 3,25 NIS/kg DNT mint 50%
3505 10 21 8
3505 20 00 8

III. MELLÉKLET

KÖZÖS NYILATKOZAT A FÖLDRAJZI JELZÉSEKRŐL

A felek megállapodnak abban, hogy megfelelő időpontban újra találkoznak, és megvizsgálják a mezőgazdasági termékek és más élelmiszerek földrajzi jelzéseinek oltalmára vonatkozó megállapodás megkötésének a lehetőségét.

Tájékoztatás az Európai Közösség és Izrael Állam közötti, a mezőgazdasági termékekre, a feldolgozott mezőgazdasági termékekre, valamint a halakra és a halászati termékekre vonatkozó kölcsönös liberalizációs intézkedésekről, továbbá az egyrészről az Európai Közösségek és azok tagállamai, másrészről Izrael Állam közötti társulás létrehozásáról szóló euro-mediterrán megállapodás módosításáról, valamint az ahhoz csatolt 1. és 2. jegyzőkönyvnek és azok mellékleteinek felváltásáról szóló megállapodás hatálybalépésének időpontjáról

Az Európai Közösség és Izrael Állam közötti, 2009. november 4-én Brüsszelben aláírt fenti megállapodás 2010. január 1-jén lép hatályba.

13. § (1) E törvény a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

(2) E törvény végrehajtásához szükséges intézkedésekről a külpolitikáért felelős miniszter gondoskodik.