KN-kód | Árumegnevezés | |
0101 | Élő ló, szamár, lóöszvér (muli) és szamáröszvér | |
0102 | Élő szarvasmarhafélék: | |
0102 10 | - Fajtatiszta tenyészállat: | |
0102 90 | - Más: | |
0102 90 90 | - - Más | |
0103 | Élő sertés: | |
0103 10 00 | - Fajtatiszta tenyészállat: | |
| - Más: | |
0103 91 | - - 50 kg-nál kisebb tömegű: | |
0103 9190 | - - - Más | |
0103 92 | - - Legalább 50 kg tömegű: | |
0103 92 90 | - - - Más | |
0104 | Élő juh és kecske: | |
0104 10 | - Juh: | |
0104 10 10 | - - Fajtatiszta tenyészállat | |
0104 20 | - Kecske: | |
0104 20 10 | - - Fajtatiszta tenyészállat | |
0105 | Élő baromfi, a Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok, kacsa, liba, pulyka és gyöngytyúk: | |
| - Legfeljebb 185 g tömegű: | |
0105 11 | - - Gallus domesticus fajba tartozó szárnyasok: | |
| - - - Nőivarú nagyszülő és szülő csibe: | |
0105 11 11 | - - - - Tojóhibrid | |
0105 11 19 | - - - - Más | |
| - - - Más: | |
0105 1191 | - - - - Tojóhibrid | |
0105 12 00 | - - Pulyka | |
0105 19 | - - Más | |
| - Más: | |
0105 99 | - - Más | |
0106 | Más élő állat | |
0203 | Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva: | |
| - Friss vagy hűtött: | |
0203 11 | - - Egész és fél: | |
0203 1190 | - - - Más | |
0203 19 | - - Más: | |
0203 19 90 | - - - Más | |
| - Fagyasztva: | |
0203 21 | - Egész és fél: | |
0203 21 90 | - - - Más | |
0203 22 | - - Sonka, lapocka és részei csonttal: | |
0203 22 90 | - - - Más | |
0203 29 | - - Más: | |
0203 29 90 | - - - Más | |
0205 00 | Ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamáröszvér húsa frissen, hűtve vagy fagyasztva | |
0206 | Szarvasmarhafélék, sertés, juh, kecske, ló, szamár, lóöszvér (muli) vagy szamáröszvér élelmezési célra alkalmas vágási mellékterméke és belsősége, frissen, hűtve vagy fagyasztva: | |
0206 10 | - Szarvasmarhafélék húsa frissen vagy hűtve: | |
0206 10 10 | - - Gyógyászati termékek gyártására | |
0208 | Élelmezési célra alkalmas más hús, vágási melléktermék és belsőség frissen, hűtve vagy fagyasztva | |
0210 | Élelmezési célra alkalmas hús, vágási melléktermék és belsőség, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve; élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből vagy belsőségből: | |
| - Élelmezési célra alkalmas liszt és őrlemény húsból, vágási melléktermékből | |
| vagy belsőségből: | |
0210 9100 | - - Főemlősökből | |
0210 92 00 | - - Bálnából, delfinből és barna delfinből [a cetfélék (Cetacea) rendjébe tartozó emlősből]; lamantinból és dugongból [a szirének (Sirenia) rendjébe tartozó emlősből] | |
0210 93 00 | - - Hüllőből (kígyóból és teknősbékából is) | |
0210 99 | - - Más: | |
| - - - Hús: | |
0210 99 10 | - - - - Lóhús, sózva, sós lében tartósítva vagy szárítva | |
| - - - - Juhból és kecskéből: | |
0210 99 21 | - - - - - Csonttal | |
0210 99 29 | - - - - - Csont nélkül | |
0210 99 31 | - - - - Rénszarvasból | |
0210 99 39 | - - - - Más | |
| - - - Vágási melléktermékek és belsőségek: | |
| - - - - Más: | |
| - - - - - Baromfimáj: | |
0210 99 71 | - - - - - - Hízott liba- vagy kacsamáj, sózva vagy sós lében tartósítva | |
0210 99 79 | - - - - - - Más | |
0210 99 80 | - - - - - Más | |
0406 | Sajt és túró: | |
0406 40 | - Kék erezetű sajt és más sajtok, amelyek erezetét a Penicillium roqueforti hozta létre | |
0406 90 | - Más sajt: | |
| - - Más: | |
0406 90 35 | - - - Kefalo-Tyri | |
| - - - Más: | |
| - - - - Más | |
| - - - - - Legfeljebb 40 tömegszázalék zsírtartalommal és víztartalma zsírmentes anyagra számítva: | |
| - - - - - - 47 tömegszázalékot meghaladó, de legfeljebb 72 tömegszázalék | |
0406 90 85 | - - - - - - - Kefalograviera, Kasseri | |
0407 00 | Madártojás héjában, frissen, tartósítva vagy főzve: | |
| - Baromfitojás: | |
| - - Keltetésre: | |
0407 00 11 | - - - Pulyka- vagy libatojás | |
0407 00 19 | - - - Más | |
0407 00 90 | - Más | |
0408 | Madártojás héj nélkül és tojássárgája frissen, szárítva, gőzben vagy forró vízben megfőzve, formázva, fagyasztva vagy másképpen tartósítva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is: | |
| - Tojássárgája: | |
0408 11 | - Szárítva | |
0408 19 | - - Más: | |
0408 19 20 | - - - Emberi fogyasztásra alkalmatlan | |
0410 00 00 | Másutt nem említett, élelmezési célra alkalmas állati eredetű termék | |
0504 00 00 | Állati bél, hólyag és gyomor (a halból származó kivételével), egészben és darabban, frissen, hűtve, fagyasztva, sózva, sós lében tartósítva, szárítva vagy füstölve | |
0511 | Másutt nem említett állati termék; az 1. vagy a 3. árucsoportba tartozó, emberi fogyasztásra nem alkalmas élettelen állat: | |
0511 10 00 | - Szarvasmarhafélék spermája | |
| - Más: | |
0511 99 | - - Más: | |
0511 99 10 | - - - Porcok vagy inak; nyesedék és a nyers bőr vagy irha hasonló hulladékai | |
0601 | Hagyma, gumó, gumós gyökér, gyökércsíra és rizóma vegetatív nyugalmi állapotban, fejlődésben, növekedésben (vegetációban) vagy virágzásban; cikórianövény és -gyökér, a 1212 vámtartifaszám alá tartozó gyökér kivételével: | |
0601 10 | - Hagyma, gumó, gumós gyökér, gyökércsíra és rizóma (vegetatív) nyugalmi állapotban: | |
0601 20 | - Hagyma, gumó, gumós gyökér, gyökércsíra és rizóma fejlődésben, növekedésben (vegetációban) vagy virágzásban; cikórianövény és -gyökér: | |
0601 20 10 | - - Cikórianövény és -gyökér | |
0602 | Más élő növény (beleértve azok gyökereit is), dugvány és oltvány; gombacsíra: | |
0602 90 | - Más: | |
0602 90 10 | - - Gombacsíra | |
0602 90 20 | - - Ananászcserje | |
0602 90 30 | - - Zöldség- és szamóca- (földieper-) palánta | |
| - - Más: | |
| - - - Szabadföldi növények: | |
| - - - - Más szabadföldi növény: | |
0602 90 51 | - - - - - Évelő növény | |
0604 | Díszítés vagy csokorkészítés céljára szolgáló lombozat, ág és más növényi rész, virág vagy bimbó nélkül és fű, moha és zuzmó, mindezek frissen, szárítva, fehérítve, festve, impregnálva vagy más módon kikészítve: | |
0701 | Burgonya frissen vagy hűtve: | |
0701 10 00 | - Vetőmag | |
0705 | Saláta (Lactuca sativa) és cikória (Cichorium spp.) frissen vagy hűtve: | |
| - Cikória: | |
0705 21 00 | - - Cikóriasaláta (salátakatáng) (Cichorium intybus var. foliosum) | |
0705 29 00 | - - Más | |
0709 | Más zöldség frissen vagy hűtve: | |
0709 20 00 | - Spárga | |
0709 90 | - Más: | |
| - - Olajbogyó: | |
0709 90 31 | - - - Nem étolaj kinyerésére szánt | |
0709 90 39 | - - - Más | |
0709 90 40 | - - Kapribogyó | |
0709 90 50 | - - Ánizskapor | |
0709 90 70 | - - Cukkini | |
0709 90 80 | - - Articsóka | |
0710 | Zöldség (nyersen, vagy gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is) fagyasztva: | |
0710 80 | - Más zöldség: | |
0710 80 10 | - Olajbogyó | |
0710 80 80 | - - Articsóka | |
0710 80 85 | - - Spárga | |
0711 | Zöldségfélék ideiglenesen tartósítva (pl. kén-dioxid-gázzal, sós lében, kénes vízben vagy más tartósítóoldatban), de közvetlen fogyasztásra nem alkalmas állapotban: | |
071120 | - Olajbogyó: | |
0711 90 | - Más zöldség; zöldségkeverék: | |
| - - Zöldségfélék: | |
0711 90 70 | - - - Kapribogyó | |
0713 | Szárított hüvelyes zöldség kifejtve, hántolva vagy felesen is: | |
0713 10 | - Borsó (Pisum sativum): | |
0713 10 10 | - - Vetésre | |
0713 20 00 | - Csicseriborsó | |
| - Bab (Vigna spp., Phaseolus spp.): | |
0713 39 00 | - - Más | |
0713 90 00 | - Más | |
0714 | Manióka, arrowroot, szálepgyökér, csicsóka, édesburgonya és magas keményítővagy inulintartalmú más hasonló gyökér és gumó frissen, hűtve, fagyasztva vagy szárítva, egészben, szeletelve vagy labdacs (pellet) formában tömörítve is; szágóbél | |
0801 | Kókuszdió, brazildió és kesudió frissen vagy szárítva, héjastól is | |
0802 | Más dióféle frissen vagy szárítva, héjastól is: | |
| - Mandula: | |
0802 11 | - - Héjastól | |
0802 12 | - - Héj nélkül | |
0802 40 00 | - Gesztenye (Castanea spp.) | |
0802 50 00 | - Pisztácia | |
0802 60 00 | - Makadámia dió | |
0802 90 | - Más | |
0803 00 | Banán, beleértve a plantain fajtát is, frissen vagy szárítva | |
0804 | Datolya, füge, ananász, avokádó, guajava, mangó és mangosztán frissen vagy szárítva | |
0805 | Citrusfélék frissen vagy szárítva | |
0806 | Szőlő frissen vagy szárítva: | |
0806 20 | - Szárítva | |
0807 | Dinnye (beleértve a görögdinnyét is) és papaya frissen: | |
0807 20 00 | - Papaya | |
0808 | Alma, körte és birs frissen: | |
0808 20 | - Körte és birs: | |
0808 20 90 | - - Birs | |
0809 | Kajszibarack, cseresznye, meggy, őszibarack (beleértve a nektarint is), szilva és kökény frissen: | |
0809 40 | - Szilva és kökény: | |
0809 40 90 | - - Kökény | |
0810 | Más gyümölcs frissen: | |
0810 40 | - Tőzegáfonya, fekete áfonya és a Vaccinium nemhez tartozó más gyümölcs: | |
0810 40 30 | - - A Vaccinium myrtillus faj gyümölcse | |
0810 50 00 | - Kiwi | |
0810 60 00 | - Durián | |
0810 90 | - Más | |
0811 | Gyümölcs és diófélék (nyersen vagy gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is) fagyasztva, cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával is: | |
081120 | - Málna, földi szeder, faeper, kaliforniai málna, fekete, fehér vagy piros ribiszke és egres: | |
| - - Más: | |
081120 39 | - - - Fekete ribiszke | |
08112051 | - - - Piros ribiszke | |
081120 59 | - - - Földi szeder és faeper | |
081120 90 | - - - Más | |
0811 90 | - Más: | |
| - - Cukor vagy más édesítőanyag hozzáadásával: | |
| - - 13 tömegszázalékot meghaladó cukortartalommal: | |
0811 90 11 | - - Trópusi gyümölcs és trópusi diófélék | |
| - - - Más: | |
0811 9031 | - - - - Trópusi gyümölcs és trópusi diófélék | |
0811 90 39 | - - - - Más | |
| - - Más: | |
0811 90 50 | - - A Vaccinium myrtillus faj gyümölcse | |
0811 90 70 | - - - A Vaccinium myrtilloides és a Vaccinium angustifolium faj gyümölcse | |
0811 90 85 | - - Trópusi gyümölcs és trópusi diófélék | |
0812 | Gyümölcs és diófélék ideiglenesen tartósítva (pl. kén-dioxid-gázzal, sós lében, kénes vízben vagy más tartósító oldatban), de közvetlen fogyasztásra nem alkalmas állapotban: | |
0812 90 | - Más: | |
0812 90 20 | - - Narancs | |
0812 90 30 | - Papaya | |
0812 90 40 | - - A Vaccinium myrtillus faj gyümölcse | |
0812 90 70 | - - Guajava, mangó, mangosztán, tamarind, kesualma, licsi, kenyérfa gyümölcse, szapotil (sapodillo) szilva, passiógyümölcs, karambola (csillaggyümölcs), pitahaya és trópusi diófélék | |
0812 90 98 | - - Más | |
0813 | Szárított gyümölcs, a 0801-0806 vámtartifaszám alá tartozók kivételével; diófélék vagy az ebbe az árucsoportba tartozó szárított gyümölcsök keveréke: | |
0813 40 | - Más gyümölcs: | |
0813 40 50 | - Papaya | |
0813 40 60 | - - Tamarind | |
0813 40 70 | - - Kesualma, licsi, kenyérfa gyümölcse, szapotil (sapodillo) szilva, passiógyümölcs, karambola (csillaggyümölcs) és pitahaya | |
0813 40 95 | - - Más | |
0813 50 | - Diófélék vagy az ebbe az árucsoportba tartozó szárított gyümölcsök keveréke: | |
| - - Szárított gyümölcsök keveréke, a 0801-0806 vámtartifaszám alá tartozók kivételével: | |
| - - - Aszalt szilvát nem tartalmazó: | |
0813 50 12 | - - - - Papayából, tamarindból, kesualmából, licsiből, kenyérfa gyümölcséből, szapotil (sapodillo) szilvából, passiógyümölcsből, karambolából (csillaggyümölcs) és pitahayából | |
0813 50 15 | - - - - Más | |
| - - Kizárólag a 0801 és 0802 vámtartifaszám alá tartozó szárított diófélék | |
| keveréke: | |
0813 50 31 | - - - Trópusi diófélékből | |
0813 50 39 | - - - Más | |
| - - Más keverékek: | |
0813 50 91 | - - - Aszalt szilvát vagy fügét nem tartalmazó | |
0813 50 99 | - - - Más | |
0814 00 00 | Citrusfélék vagy a dinnyefélék héja (beleértve a görögdinnye héját is) frissen, fagyasztva, szárítva vagy sós lében, kénes vízben vagy más tartósító oldatban ideiglenesen tartósítva | |
0901 | Kávé nyersen, pörkölve vagy koffeinmentesen is; kávéhéj és burok; bármilyen arányban valódi kávét tartalmazó pótkávé: | |
| - Nyers kávé: | |
0901 1100 | - - Koffeintartalmú | |
0901 12 00 | - - Koffeinmentes | |
0901 90 | - Más | |
0902 | Tea, aromásítva is | |
0904 | Bors a Piper nemből; a Capsicum vagy a Pimenta nemhez tartozó növények | |
| gyümölcse szárítva vagy zúzva vagy őrölve: | |
| - Bors: | |
0904 1100 | - - Nem zúzott, nem őrölt | |
0904 12 00 | - Zúzott vagy őrölt | |
0905 00 00 | Vanília | |
0906 | Fahéj és fahéj virág | |
0907 00 00 | Szegfűszeg (egész gyümölcs, kocsány és szár) | |
0908 | Szerecsendió, szerecsendió-virág és kardamom | |
0909 | Ánizsmag, badián-, édeskömény-, koriander-, kömény- vagy rétiköménymag; borókabogyó | |
0910 | Gyömbér, sáfrány, kurkuma, kakukkfű, babérlevél, curry és más fűszer: | |
0910 10 00 | - Gyömbér | |
0910 20 | - Sáfrány | |
0910 30 00 | - Kurkuma (indiai sáfrány) | |
| - Más fűszer: | |
0910 91 | - - Az árucsoporthoz tartozó megjegyzések 1. b) pontjában meghatározott keverékek | |
0910 99 | - - Más: | |
0910 99 10 | - - - Görögszénamag | |
| - - - Kakukkfű: | |
| - Nem zúzott, nem őrölt: | |
0910 99 31 | - - - - - Vad kakukkfű (Thymus serpyllum) | |
0910 99 33 | - - - - - Más | |
0910 99 39 | - Zúzott vagy őrölt | |
0910 99 50 | - - - Babérlevél | |
0910 99 60 | - - - Curry | |
1001 | Búza és kétszeres: | |
1001 10 00 | - Keménybúza (durumbúza) | |
1001 90 | - Más: | |
1001 90 10 | - - Tönköly vetésre | |
| - - Más tönköly, közönséges búza és kétszeres: | |
1001 90 91 | - - - Közönséges búza és kétszeres vetőmag | |
1002 00 00 | Rozs | |
1003 00 | Árpa: | |
1003 00 10 | - Vetőmag | |
1004 00 00 | Zab | |
1006 | Rizs | |
1007 00 | Cirokmag | |
1008 | Hajdina, köles és kanárimag; más gabonaféle | |
1102 | Gabonaliszt, a búza- vagy a kétszeres liszt kivételével: | |
1102 10 00 | - Rozsliszt | |
1102 90 | - Más | |
1103 | Durva őrlemény, dara és labdacs (pellet) gabonából: | |
| - Durva őrlemény és dara: | |
1103 19 | - - Más gabonából: | |
1103 19 10 | - - Rozsból | |
1103 19 40 | - - Zabból | |
1103 19 50 | - - Rizsből | |
1103 19 90 | - - - Más | |
1103 20 | - Labdacs (pellet): | |
1103 20 50 | - - Rizsből | |
1104 | Másképpen megmunkált gabonaféle (pl. hántolt, lapított, pelyhesített, fényezett, szeletelt vagy durván darált), a 1006 vámtartifaszám alá tartozó rizs kivételével; gabonacsíra egészben, lapítva, pelyhesítve vagy őrölve: | |
| - Lapított vagy pelyhesített gabona: | |
1104 12 | - - Zabból | |
1104 19 | - - Más gabonából: | |
| - - - Más: | |
1104 19 91 | - - - - Pelyhesített rizs | |
| - Másképpen megmunkált (pl. hántolt, fényezett, szeletelt vagy durván darált) gabona | |
1104 22 | - Zabból: | |
1104 22 30 | - - - Hántolt és szeletelt vagy durván darált („Grütze” vagy „grutten”) | |
1104 22 50 | - - - Fényezett | |
1104 22 98 | - - - Más | |
1104 29 | - - Más gabonából: | |
| - - - Árpából: | |
1104 29 01 | - - - Hántolt (héj ázott vagy tisztított) | |
1104 29 03 | - - - - Hántolt és szeletelt vagy durván darált („Grütze” vagy „grutten”) | |
1104 30 | - Gabonacsíra egészben, lapítva, pelyhesítve vagy őrölve | |
1105 | Liszt, dara, por, pehely, granulátum és labdacs (pellet) burgonyából | |
1106 | Liszt, dara és por a 0713 vámtartifaszám alá tartozó szárított hüvelyes zöldségből, a 0714 vámtartifaszám alá tartozó szágóból vagy gyökérből vagy gumóból; vagy a 8. árucsoportba tartozó termékekből: | |
1106 20 | - A 0714 vámtartifaszám alá tartozó szágóból vagy gyökérből vagy gumóból | |
1106 30 | - A 8. árucsoportba tartozó termékekből | |
1107 | Maláta, pörkölve is: | |
1107 10 | - Nem pörkölt: | |
| - - Búzából: | |
1107 10 11 | - - - Liszt formában | |
1107 10 19 | - - - Más | |
1108 | Keményítő; inulin: | |
| - Keményítő: | |
1108 1100 | - - Búzakeményítő | |
1108 14 00 | - - Manióka- (kasszava-) keményítő | |
1108 19 | - - Más keményítő: | |
1108 20 00 | - Inulin | |
1201 00 | Szójabab, törve is: | |
1202 | Földimogyoró, nem pörkölve vagy másképpen nem főzve, héjában vagy törve is | |